Van der Vaart tekent komende week bij Sporting Kansas City

Door

Sporting Kansas City Hamburger SV v 1. FSV Mainz 05 - Bundesliga

Rafael van der Vaart wordt al enige tijd gelinkt aan een overstap naar Sporting Kansas City. Diverse media berichten nu dat de middenvelder zo goed als rond is met de club uit de Major League Soccer.

Handtekening
Van der Vaart lijkt zijn handtekening te gaan zetten onder een contract voor tweeënhalf jaar bij de club uit Kansas. Duitse én Amerikaanse media berichten dat de transfer naar verwachting tijdens de aankomende interland periode beklonken zal worden. In dat geval zal hij per 1 juli 2015 de overstap maken.

Eerder lekte uit dat Van der Vaart in Kansas met 4,3 miljoen een riant salaris zou kunnen verdienen. Het enige obstakel voor een definitief akkoord zou zijn dat zoon Damian voor HSV uitkomt en dat zijn vader in Amerika veel zal moeten reizen, vanwege de grote afstanden tussen de MLS-clubs.

Reserverol frustreert
Van der Vaart vertolkt al maanden een bijrol bij zijn huidige club, dat niet bereid lijkt zijn aflopende contract te verlengen. Hij vertelde vorige week aan Bild dat deze rol hem frustreert en liet doorschemeren open te staan voor een nieuwe uitdaging.

Momenteel zit hij met een enkelblessure aan de kant, daardoor is de 109-voudig international niet beschikbaar voor de aankomende duels van Oranje met Turkije en Spanje.

Benny Feilhaber
Lees hier de reactie van Kansas City-middenvelder Benny Feilhaber over de mogelijke komst van Van der Vaart. De voormalig ploeggenoot bij HSV kijkt reikhalzend uit naar een hereniging met de Nederlander: ‘De beste speler met wie ik ooit op het veld heb gestaan.’

Fotos: Getty Images

Ook leuk om te lezen