Valverde pakt meteen eerste save

Door

Kansas City Royals v Detroit TigersJose Valverde keerde gisteren terug in de bullpen van de Tigers en mocht meteen het duel tegen de Royals (10-8) in het slot gooien. Hij voerde zijn taak prima uit en zorgde voor drie achtervolgende outs, waarmee Detroit (10-9) de 7-5 voorsprong dus over de streep trokken. In aanvallend opzicht was Victor Martinez de grote man met twee hits en twee RBI’s. De catcher/designated hitter had het in de derde inning echter ook snel door dat zelf scoren op dat moment geen grote kans van slagen had:

Arizona Diamondbacks (12-9) @ San Francisco Giants (13-9) 3-2 / na tien innings

De Diamondbacks sloten een cross-country roadtrip (New York, Denver, San Francisco) af met een 3-2 overwinning op de Giants. David Hernandez verspeelde in de negende inning nog een 2-1 voorsprong, maar nadat Will Nieves in de tiende inning met een sac fly Paul Goldschmidt over de thuisplaat had geslagen, gooide Matt Reynolds in de gelijkmakende beurt de wedstrijd wel uit. Nederlander Didi Gregorius was goed voor een run en twee hits en verlengde daarmee zijn hitting streak naar zes wedstrijden.

Los Angeles Dodgers (9-11) @ New York Mets (10-9) 3-7 / na tien innings

BREAKING NEWS: Matt Harvey blijkt toch een mens te zijn. De jonge pitcher van de Mets was het seizoen bijna perfect begonnen, met vier overwinningen in evenzoveel wedstrijden, waarin hij slechts drie verdiende punten tegenkreeg en liefst 32 strikeouts noteerde. Tegen de Dodgers ging het ook niet slecht (hij scoorde zelfs een punt nadat hij een tweehonkslag had geslagen) maar wel wat minder soepel dan zijn vorige wedstrijden. Zo kreeg hij drie punten tegen die allemaal door Matt Kemp werden binnengeslagen (onder meer via diens eerste homerun van het seizoen). Harvey mocht uiteindelijk David Wright dankbaar zijn dat hij niet tegen zijn eerste nederlaag aanliep. De captain sloeg in de negende inning een two-out RBI single, waarmee de stand gelijk getrokken werd. In de tiende inning besliste Jordany Valdespin de wedstrijd met een walk-off grand slam.

Atlanta Braves (15-6) @ Colorado Rockies (14-7) 5-6 / na twaalf innings

Normaal gezien is de wedstrijd wel beslist als de Braves met een voorsprong van twee punten aan de negende inning beginnen, maar gisteren vond er een uitzondering op deze regel plaats. Craig Kimbrel kon de voorsprong dit keer namelijk niet vasthouden en verspeelde daarmee de tweehonderdste zege van starter Tim Hudson. Met twee outs op de borden moest de closer een two-run double van Dexter Fowler toestaan, waardoor de stand dus weer gelijk was. In de twaalfde inning bezorgde Yorvit Torrealba de thuisploeg de overwinning via een RBI single.

Texas Rangers (14-7) @ Los Angeles Angels (8-12) 11-3

De slagploeg van Texas was in goeden doen (onder andere homeruns van Nelson Cruz en Lance Berkman) tegen de pitching staff van de Angels. En daarnaast was Yu Darvish weer eens fenomenaal. De ace van de Rangers gooide zes sterke innings, waarin hij geen runs hoefde toe te staan, slechts drie hits tegenkreeg en zelf goed was voor elf strikeouts. Tel de bovenstaande tweet en het gifje hieronder bij elkaar op en je ziet waarom zelfs slagmensen als Mike Trout het zwaar hebben tegen Darvish.

Overige uitslagen:

Oakland Athletics (13-9) @ Boston Red Sox (14-7) 5-6

Toronto Blue Jays (9-13) @ Baltimore Orioles (12-9) 6-5 / na elf innings

Pittsburgh Pirates (12-9) @ Philadelphia Phillies (9-13) 5-3

Chicago Cubs (6-14) @ Cincinnati Reds (13-9) 0-1

Seattle Mariners (8-15) @ Houston Astros (7-14) 3-10

Cleveland Indians (8-11) @ Chicago White Sox (8-12) 2-3

Milwaukee Brewers (11-9) @ San Diego Padres (6-15) 1-2

New York Yankees (11-9) @ Tampa Bay Rays (10-11) 0-3

St. Louis Cardinals (13-8) @ Washington Nationals (10-11) 4-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen