Valentine: ‘Vereerd dat ik de Red Sox mag managen’

Door

Donderdagavond werd Bobby Valentine als de nieuwe manager gepresenteerd bij de Boston Red Sox. Zoals dat gaat bij presentaties was het deze keer ook één grote gezellige boel bij de aanstelling van de 45e manager in de geschiedenis van het team uit de Beantown.

Ben Cherington, de nieuwe GM van de Red Sox en daarmee de opvolger van de succesvolle Theo Epstein, sprak de (meest voorspelbare) woorden: ,,Ik denk dat wij met Bobby de juiste persoon hebben gevonden voor deze functie. Hij heeft een enorme passie en doet alles om te winnen.”

De 61-jarige Valentine hoorde het allemaal met een dikke glimlach aan. ,,Ik ben enorm vereerd met deze baan,” liet de oud-manager van onder andere de New York Mets weten. ,,Ik kan eigenlijk niet wachten tot we kunnen beginnen. Het niveau van de spelers die hier rondlopen is bizar hoog. Daarom is het volgens mij voor elke manager een droom om hier te werken met dit materiaal en ik mag het gewoon doen. Fantastisch.”

Opmerkelijk genoeg bedankte Cherington ook nog even de andere vijf managers die op het lijstje stonden om manager in Boston te worden: Pete Mackanin (bench coach van de Phillies), Sandy Alomar Jr. (bench coach Indians), Torey Lovullo (first-base coach Blue Jays), Dale Sveum (nieuwe manager van de Cubs) en Gene Lamont (third-base coach Tigers). Laatstgenoemde was de laatst overgebleven kandidaat, naast Valentine.

Nu twee maanden na het vertrek van Terry Francona en Epstein staat de nieuwe dagelijkse leiding van de Boston Red Sox nu vast.

De grote vraag wordt nu alleen met welke selectie zijn gaan werken. Tijdens zijn werk als analist voor ESPN bekeek hij een aantal duels van de Red Sox en was daarin behoorlijk negatief over Carl Crawford en pitcher Josh Beckett. Daarnaast kan David Ortiz zijn free transfer status gaan benutten.

Foto: sportsnet.ca

Ook leuk om te lezen