UPDATE: David Villa nabij Manchester gespot voor medische keuring

Door

Spain v Czech Republic - EURO 2012 Qualifier : Nieuwsfoto's

Eergisteren werd bekend dat Villa voor een eventuele overgang naar New York City FC staat. Vandaag meldt de Engelse krant Manchester Evening News dat de Spaanse spits in het Bridgewater Hospital in Manchester is gespot en daar een medische keuring heeft ondergaan.

City
Manchester City is de eigenaar van New York City FC en dus zou het niet verassend zijn als de spits daadwerkelijk een keuring heeft ondergaan nabij de Engelse club. De New Yorkse club neemt vanaf maart deel aan de Amerikaanse competitie, wanneer de start van het nieuwe MLS seizoen plaatsvindt. Tot die tijd zou Villa met de selectie van Manchester City meetrainen.

Aderlating
De naderende transfer is een aderlating voor zijn huidige club Atlético Madrid. Daar was hij het afgelopen seizoen een vaste waarde was met 36 optredens, waarin hij 13 keer het net wist te vinden. De spits heeft er pas één seizoen opzitten in Madrid, maar dreigt de kersverse Spaanse landskampioen alweer spoedig te verlaten.

Barcelona
Ook zijn vorige werkgever Barcelona zal een overgang naar de MLS betreuren. De Spaanse clubs waren overeengekomen dat mocht Villa komend seizoen weer voor de Madrilenen uitkomen Barcelona een bedrag van 2 miljoen zou toucheren. Voor het seizoen 2016-2017 zou dit 1 miljoen bedragen. Afgelopen seizoen ontving de club een bedrag van 2.1 miljoen euro. Vertrekt Villa inderdaad transfervrij bij Atlético, dan loopt Bacelona de afgesproken 50% mis die het zou krijgen bij een eventuele transfer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen