Uit beeld geraakte (oud) International doet open sollicitatie bij LA Galaxy

Door

ryan babel1

De carriére van Ryan Babel zag er veelbelovend uit, maar inmiddels speelt de snelle vleugelaanvaller al een tijdje voor het Turkse Kasımpaşa, waardoor hij uit beeld is geraakt bij Oranje. Ook in Nederland horen we nauwelijks iets van Babel, maar daar komt mogelijk verandering in.

Terugkeer

Na twee seizoenen lijkt zijn avontuur in Turkije erop te zitten. In een interview met Goal.com geeft de oud-speler van o.a. Liverpool FC een terugkeer naar de Eredivisie niet uit te sluiten, maar alleen als Ajax weer zijn werkgever wordt. Tussen 2004-2007 en in het seizoen 2012-2013 speelde Babel al eens voor de Amsterdammers, die ook andere opties niet uitsluit.

05-05-2013 Ajax - Willem II in De ArenA.
In 2013 werd Babel al eens kampioen met Ajax

Heel speciaal

Zo zou Ryan Babel dolgraag willen uitkomen in de MLS. In het interview verteld de 28-jarige vleugelaanvaller dat Amerika sinds kleins af aan, altijd een speciale plek voor hem is geweest. Een nieuwe samenwerking met oud-teamgenoot Steven Gerrard ziet de oud-ajacied wel zitten:

 “Als het in mijn carrière past, zou het me zeker een uitdaging lijken om voor een Major League Soccer-team uit te komen. Als het bij de club van Steven Gerrard (LA Galaxy, red.) zou zijn, is dat natuurlijk heel speciaal”

ryan babel
Worden Babel en Gerrard binnenkort herenigd?

Interesse

Min of meer stuurt Babel hiermee een open sollicitatie richting MLS-teams. De Amsterdamse-aanvaller ligt nog tot 2016 onder contract bij Kasımpaşa, maar een vertrek lijkt een serieuze optie voor Babel, die ook in verband wordt gebracht met transfers naar Besiktas en Swansea City.

Of we binnenkort weer een Nederlander zullen zien schitteren in de MLS, is dus hoogst onzeker. Een binnenlandse transfer richting Besiktas lijkt een serieuze optie voor Babel, wie meerdere ijzers in het vuur heeft. Hierdoor lijkt een dienstverband in de MLS op dit moment niet aan de orde voor Babel, wie ooit voor 17 miljoen euro naar Livepool FC verkaste.

Ook leuk om te lezen