UFC 192: Cormier wint en wacht op Jones

Door

Main Card

Daniel Cormier (VS) verslaat Alexander Gustafsson (Zweden)
– Jurybesluit (verdeeld)

20151003100815_zzzzz

Het was een gevecht waar voor beide wat op het spel stond. Cormier won een paar maanden geleden de titel toen hij Jon Jones verving. Alleen zijn veel mensen van mening dat Cormier niet een echte kampioen is. Gustafsson aan de andere kant heeft al een kans op de titel gehad en zal er nu alles aan doen om de Light Heavyweight belt naar Europa te brengen.

Vanaf de eerste ronde was te zien dat er iets speciaals gaande was. Beide begonnen met een hoge trap en Gustafsson verraste de kampioen met een uppercut. De Zweed combineerde zijn stoten met lage trappen op de benen van Cormier. De Amerikaan zorgde voor een mooie WWE-achtige takedown in de eerste ronde.

Gustafsson ging verder met zijn spel in de tweede ronde waarin hij optimaal gebruik maakte van zijn lengte en lange armen. Cormier had zichtbaar moeite en ging bijna naar de grond door een tweetal directe stoten op het gezicht. De Zweed sloot de ronde af met zijn eigen takedown. Het is de Amerikaan die het gevecht weer naar zich toe probeert te trekken in de volgende ronde wanneer hij in de clinch een aantal stoten op het gezicht van de Zweed plant. Dat zorgt uiteindelijk ook voor een bloedneus bij Gustafsson.

De Zweed gaf niet op ondanks een dominante ronde van de Amerikaan. Met nog minder dan een minuut te gaan in de derde ronde lijkt Gustafsson voor een finisher te gaan, maar dan wordt de Amerikaan gered door de bel. Het publiek geeft hierna beide vechters een staande ovatie. In de laatste twee rondes trekt de kampioen het gevecht meer naar zich toe en lijkt er voorlopig geen einde aan te komen, want zowel Cormier als Gustafsson lijkt niet te willen opgeven.

De Juryleden moeten uiteindelijk beslissen over het lot van beide vechters en zijn daarin niet unaniem. Een jurylid geeft de overwinning aan Gustafsson, terwijl de andere twee Cormier voordeel van de twijfel geven. Het was een topgevecht die je de komende jaren nog terug gaat zien op het internet.

Ook leuk om te lezen