UFC 190: Ronda Rousey is klaar om Brazilië te veroveren

Door

‘Rowdy’ Ronda Rousey (VS) tegen Bethe Correia (Brazilië)

De laatste drie gevechten van Ronda Rousey duurden gezamenlijk 1 minuut en 26 seconden. De Amerikaanse heeft zich dit jaar definitief op de kaart gezet. Naast haar overwinningen in de UFC heeft Rousey ook succes geboekt in de WWE en Hollywood. Zo had ze onder meer een rol in de hitfilm ‘Furious 7’. Tussendoor heeft de Amerikaanse nog wel voldoende tijd om te trainen.

In februari stond Rousey ook al tegenover een Braziliaanse vechter. Toen wist ze Cat Zingano al na 14 seconden te verslaan. Nu is het de beurt aan Bethe Correia die de afgelopen maanden heel agressief is geweest in de media richting Rousey. De Braziliaanse refereerde onder meer naar de vader van haar opponente die zelfmoord pleegde in het verleden. Het ergste wat je kunt doen is Ronda Rousey boos maken en dat is wat Correia doet. Net als Rousey is de Braziliaanse ook ongeslagen.

073015-UFC-rousey-and-correia-face-off-ahn-PI.vadapt.620.high.0

Waar Rousey haar tegenstanders snel laat opgeven, duren de gevechten bij Correia heel wat langer. Van al haar gevechten (9 in totaal) wist ze maar een keer te winnen zonder een jurybesluit. Dat gebeurde vorig jaar augustus toen ze Shayna Baszler knock out sloeg.

Ondanks dat het gevecht in Brazilië zal zijn kan Ronda Rousey veel support verwachten van de fans. De Amerikaanse is geliefd over de hele wereld, zo ook bij de wat jongere fans.

De vraag voor zaterdag is niet of Rousey gaat winnen, maar hoe lang ze er over wil gaan doen. In de media liet ze al weten Correia te willen vernederen, maar haar moeder waarschuwde al dat ze zich niet moet beïnvloeden door de uitspraken van haar tegenstander. Ronda Rousey is samen met Conor McGregor op dit moment het uithangbord van de UFC en zaterdag zien we weer waarom dat zo is.

Ook leuk om te lezen