UFC 190: Ronda Rousey is klaar om Brazilië te veroveren

Door

Stefan Struve (Nederland) tegen Antonio Rodrigo Nogueira (Brazilië)

Het wordt tijd dat Stefan Struve laat zien dat hij de potentie heeft om zwaargewicht kampioen te worden in de UFC. De boomlange vechter is nog altijd pas 27 jaren jong, maar maakt een moeilijke periode door in de UFC. Hij verloor zijn laatste twee gevechten, waaronder van landgenoot Alistair Overeem vorig jaar december. Struve kwam in 2009 als jonkie in de UFC terecht en er werd hem een gouden toekomst voorspeld.

Het probleem bij de Nederlander is dat hij niet wint van de grote namen in de zwaargewicht divisie. Zo verloor hij van Junior dos Santos, Roy Nelson, Alistair Overeem, Mark Hunt en Travis Browne allemaal gevestigde namen in de UFC. Het is voor het eerst in zijn MMA carriere dat Struve twee keer op rij heeft verloren en hij moet er alles aan doen om daar geen drie van te maken. Bij de UFC zijn ze makkelijk in het ontslaan van vechters met een reeks verliespartijen op hun CV. Al was er bij Struve meer aan de hand toen hij twee jaar lang last had van hartproblemen.

Hij staat tegenover een Braziliaan die twaalf jaar ouder is. Antonio Nogueira is een legende in Brazilie en maakte aan begin van de eeuw naam in Japan bij Pride. Daar had hij een aantal memorabele confrontaties met MMA-legende Fedor Emelianenko. Bij zijn overstap in de UFC ging het wat moeizamer. Hij raakte regelmatig geblesseerd en kon niet domineren zoals hij deed in Japan. Net als Struve heeft Nogueira twee maal op rij verloren. Zijn laatste gevecht was in april vorig jaar. Toen verloor hij na een ronde van Roy Nelson.

Stefan-Struve-750x340-1404403068

Struve heeft de voordeel met zijn lengte en dus ook reach. Daarnaast is de Nederlander jonger en in een betere conditie. Dit is misschien wel de laatste keer dat we Nogueira in een UFC octagon gaan zien. Een uitgelezen kans voor Struve om de legende naar zijn pensioen te slaan.

Ook leuk om te lezen