UFC 189: McGregor-Aldo gaat niet door

Door

mendes3

Het nieuws waar menig UFC fans bang voor waren werd vandaag realiteit. Jose Aldo kan door een ribblessure zijn titel volgende week niet verdedigen tegen Conor McGregor. Na maandenlange voorbereidingen door beide vechters en de UFC haakt de Braziliaan af. Chad Mendes (foto) vervangt Aldo en zal tegen McGregor vechten voor de tijdelijke featherweight titel.

Volgens UFC-baas Dana White zat er niets anders op dan een nieuwe tegenstander voor McGregor te regelen, zeker met de Ierse fans die volgende week naar Las Vegas komen. “De coach van Aldo belde mij met het nieuws dat zijn ribblessure te pijnlijk is. Het is de vijfde keer dat Aldo zich afmeld voor een titelgevecht. Mendes is gelukkig klaar en fit om te vechten. De winnaar van dit gevecht zal uiteindelijk tegen Aldo vechten wanneer hij weer fit is”, aldus White.

Conor McGregor liet al eerder te weten klaar te zijn voor elke opponent volgende week. Toen bekend werd dat Aldo definitief niet zijn titel zal verdedigen reageerde de Ier heel simpel: “Na 4 minuten in de eerste ronde zal Mendes bewusteloos op de grond liggen”. Volgende week zaterdag staat McGregor tegenover de Amerikaan Mendes in de main event van UFC 189. Verder zien we ook Lawler tegen MacDonald voor de Welterweight titel.

Foto’s: Getty Images / Zuffa (UFC)

Ook leuk om te lezen