UFC 186: Titelgevecht in Montreal

Door

rampage
Ook dit jaar komt het helaas geregeld voor dat mooie evenementen met sterke main cards (op het laatste moment) de dupe worden van blessureleed of in sommige gevallen dopinggebruik onder de vechters. UFC 186 in Montreal, dat vannacht gehouden zal worden, is hier geen uitzondering op. In eerste instantie zou TJ Dillashaw in de main-event zijn bantamweight belt verdedigen tegen Renan Barao uit Brazilië. Ook zou Rory MacDonald het opnemen tegen Hector Lombard – een prachtig affiche in de welterweight gewichtsklasse. Helaas moesten beiden partijen om verschillende redenen geschrapt worden.

Gelukkig is er als vervangend main-event nog wel een ander titelgevecht, dat tussen flyweight kampioen Demetrious Johnson en de Japanse uitdager Kyoji Horiguchi zal gaan. ‘Mighty Mouse’ Johnson staat bekend als één van de beste vechters die in de UFC te bewonderen is. Door sommige kenners word hij zelfs in een rijtje met namen als Jon Jones en Jose Aldo gezet, als allerbeste vechters op deze planeet. Onterecht? Eigenlijk niet. Mighty Mouse is al bijna vier jaar ongeslagen en heeft zijn titel inmiddels al vijf keer verdedigd, zonder enige moeite. Snelheid, precisie en een vlekkeloze uitvoering zijn de labels van zijn game. Kijkers die vooral bekend zijn met de hogere gewichtsklassen boven de 70 kilo, doen er goed aan om naar Mighty Mouse te gaan kijken vannacht. Zijn gevechten zitten vaak vol met technische hoogstandjes. Horiguchi is overigens een meer dan waardige uitdager, alhoewel uit sommige hoeken wordt beweerd dat zijn titelgevecht tegen Mighty Mouse te vroeg komt. We zullen het zien…

Eerder werd al bekendgemaakt dat de in een rechtszaak verwikkelde Quinton ‘Rampage’ Jackson, alsnog op het evenement mag uitkomen. Dat is een grote meevaller voor de UFC en haar fans, want met de aanwezigheid van Rampage krijgt UFC 186 dan toch nog de nodige ‘star power’. De veteraan van Pride ontmoet Fabio Maldonado, een agressieve bokser die in zo’n beetje elk gevecht wel voor een knockout zorgt (het is dan of hijzelf of zijn tegenstander die op het canvas valt). Het is dus zeker niet onwaarschijnlijk dat dit duel ‘Fight Of The Night’ wordt, aangezien Rampage ook niet vies is voor een traditionele vuisten-uitwisseling. SportAmerika blikt alvast vooruit op bovenstaande gevechten en de rest van de card – gevuld met een hoop Canadezen, in deze UFC 186 preview.

Foto’s: Getty Images / Zuffa (UFC)

Ook leuk om te lezen