Tweevoudig All-Star Carlos Gómez naar Houston Astros

Door

CarlosGomez

De Houston Astros hebben zich versterkt met tweevoudig All-Star Carlos Gómez. De outfielder, die gisteren nog naar de New York Mets leek te gaan, komt over van de Milwaukee Brewers. Ook startende werper Mike Fiers vertrekt naar Houston. De Astros sturen op hun beurt vier spelers richting Milwaukee.

Gómez werd gisteren bijna naar de New York Mets gestuurd, maar de ploeg uit New York brak de transfer op het laatste moment af na het doen van de medische keuring. Volgens Brewers General Manager Doug Melvin en manager Craig Counsell was er echter helemaal niks aan de hand en is hij volledig fit.

Ook Gómez zelf was duidelijk.

“In the last month I’ve played every day. I’ve missed one game because my manager gave me a day off. I have no problem. I’m playing and I feel really sexy”, aldus de outfielder.

De 29-jarige speler kwam dit seizoen 74 keer in actie. Eind april en halverwege juni miste hij een aantal duels vanwege een blessure. Gómez noteert dit jaar acht homeruns, 43 binnengeslagen punten, zeven gestolen honken en een slaggemiddelde van .262.

De afgelopen twee seizoenen speelde hij erg sterk. In 295 wedstrijden was hij goed voor 47 homeruns, 146 RBI, 73 stolen bases en een slaggemiddelde van .284. Naast aanvallend was hij ook verdedigend erg sterk.

De dertigjarige werper Mike Fiers, die bezig was aan zijn vijfde seizoen bij de Brewers, speelde dit seizoen 21 duels. Hierin noteerde hij vijf overwinningen, negen nederlagen, 121 keer drie slag en een ERA van 3.89.

Play-offs
De Astros hopen dit jaar eindelijk weer eens de play-offs te bereiken, dat gebeurde voor het laatst in 2005. Op dit moment gaat men aan de leiding in de American League West. De voorsprong op de nummer twee, de Los Angeles Angels, bedraagt twee wedstrijden. Van de laatste tien wedstrijden won Houston er acht. Aanvallend is de ploeg uit Texas dit jaar erg goed. In de categorieën runs (456, 4e), homeruns (141, 1e) en binnengeslagen punten (431, 4e) staat men in de top vijf.

Brewers
In ruil voor Fiers en Gómez krijgen de Brewers vier prospects, namelijk outfielders Brett Phillips en Domingo Santana, linkshandige werper Josh Hader en rechtshandige pitcher Adrian Houser.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen