Twee jaar geen U.S. Open Cup voor Clint Dempsey

Door

1000

Clint Dempsey zal een lange tijd geen bekerwedstrijd spelen voor de Seattle Sounders. Naast de schorsing van drie wedstrijden in de Major League Soccer krijgt de Amerikaan een schorsing van zes wedstrijden of twee jaar in de U.S. Open Cup.

In de vierde ronde van de U.S. Open Cup speelde de Seattle Sounders tegen de Portland Timbers. Nadat de Sounders de beker vorig jaar binnenhaalden waren ze de favoriet.
De wedstrijd werd een ramp voor Sounders: door drie rode kaarten en Obafemi Martins die met een blessure uitviel kwamen ze met zeven spelers te staan.

Na een rode kaart van Ariza in de verlening uitte Dempsey zijn frustratie op de verkeerde manier: hij pakte het boekje van de scheidsrechter af, scheurde het in stukjes en smeet het op het gras. Hiervoor kreeg hij een rode kaart, de derde voor de Sounders.

De kans is aanwezig dat de Seattle Sounders Clint Dempsey nooit meer in de U.S. Open Cup kunnen opstellen. De 32-jarige aanvaller zal tot ten minste 2018 moeten wachten en is tegen die tijd misschien al gestopt of vertrokken uit Seattle.

Dempsey had nog de kans om een beroep te doen tegen de uitspraak, maar dat weigerde hij. Op Twitter excuseerde hij zich voor zijn slechte gedrag tijdens de wedstrijd tegen de Portland Timbers:

Foto: Erika Schulz/AP

Ook leuk om te lezen