Turks themafeestje in zege Bucks op Pacers

Door

Milwaukee Bucks v Dallas Mavericks

Slechts een enkel duel deze donderdagavond in de NBA, waarin twee middenmoters uit de Eastern Confernce met vlagen goed basketball speelden.

Tip-Off
De Milwaukee Bucks hebben door efficiënt spel een 111-107 overwinning geboekt op de Indiana Pacers. Ersan Ilyasova scoorde maar liefst 34 punten voor de thuisploeg, wat voor de Turkse power forward een career high betekent. Ilyasova maakt een wisselvallig seizoen door en leek het vooral in het begin van het seizoen moeilijk te hebben met de speelstijl van zijn nieuwe coach Jason Kidd. Afgelopen nacht leek echter opeens alles te klikken en viel de bal maar liefst twaalf van zijn veertien schotpogingen door het netje, waaronder vijf driepunters.

He was cooking!”, zei Kidd trots na afloop. “Hij was agressief, nam goed de open schoten en toonde de wilskracht om belangrijk te zijn. Alles wat hij schoot leek raak te zijn.”

Het duel was niet spannend te noemen, totdat de Pacers aan het einde van het derde kwart toch nog besloten een inhaalrace in te zetten. De voorsprong voor de Bucks was dan al 23 punten geweest, vlak nadat het eerste kwart in 34-15 was geëindigd. In de slotseconden van het vierde kwart was de voorsprong geslonken tot slechts drie punten en zocht Indiana de gelijkmaker. Met nog twee seconden op de klok zag George Hill zijn schot van afstand echter van de ring stuiteren, waardoor er opnieuw verloren werd door de ploeg van coach Frank Vogel.

De Pacers zijn nog in volle jacht op een plekje in de play-offs, maar maken een slechte periode door. Nadat het in februari niet leek te kunnen verliezen is de ploeg in maart zeer kwetsbaar en moet het de komende wedstrijd van betere huize komen wil het aanspraak maken op verlenging van het seizoen. Wellicht dat de terugkeer van Paul George het beslissende duwtje kan zorgen.

De Bucks, die zelf een schotpercentage hadden van ruim 52 procent, lijken zich met nog tien duels in te gaan nestelen op de zesde plaats. Naast Ilyasova waren donderdag ook de talenten Kris Middelton en Giannis Antetounkoumpo weer belangrijk met respectievelijk zeventien en zestien punten.

Stat of the Night
Ersan Ilyasova: 34 PNT (12-14 FG, 5-6 3PM, 5-6 FT), 6 REB, 2 AST, 2 STL

The Paint
Who wants to sex Mutombo? – door Mutombo

Mozgov een natuurtalent in bierreclame

Bucks hebben lange armen!

Boxscore
Indiana Pacers @ Milwaukee Bucks 107-11

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen