Troy Tulowitzki kan de bal niet missen in Coors Field

Door

Texas Rangers v Colorado Rockies

Coors Field is een paradijs voor slagmannen. Vanwege de locatie (Denver) en het grote outfield regent het in Colorado homeruns, doubles en triples. De Colorado Rockies hebben dit seizoen niet voor niets een 13-5 home record vergeleken met 8-9 away record. En er is niemand die zich meer op z’n gemak voelt in het ballpark dan Rockies’ korte stop Troy Tulowitzki.

In vijftien thuiswedstrijden slaat Tulo .608 van het veld (31-uit-51) met zes homeruns en 22 binnen geslagen punten. In zeventien uitwedstrijden komt de 29-jarige korte stop niet verder dan een .250 slaggemiddelde (14-uit-56) met drie homeruns en dertien RBI’s.

Zijn heat map zag er dinsdag voorafgaande aan het duel met de Texas Rangers als volgt uit:

Bm6xztgCYAEH5ho

In het duel met de Rangers (12-1 overwinning) ging Tulowitzki 3-uit-4 aan slag en bracht hij met een double teamgenoot Charlie Blackmon over de thuisplaat. Hij slaat dit seizoen in Coors Field nu 18-uit-21 (!) met honklopers op de honken. Nee, dat is geen typo.

Zijn WAR staat tot dusver na 32 wedstrijden op 3.3. Over het gehele seizoen 2013 (126 wedstrijden) haalde Tulowitzki een 5.5 WAR. Het is dan ook niet verrassend dat de korte stop door de MLB werd uitgeroepen tot de speler van de maand april.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen