Triple Play: geduld is een schone zaak voor de Mets

Door

CKuzOzDWoAAjkMb

Weet je nog die spectaculaire Triple Play van de New York Yankees? Een passende naam voor een wekelijkse rubriek waarin drie MLB-redacteuren hun mening geven over de grootste honkbalcompetitie van de wereld. Deze week: MLB Trade Deadline, naamsverandering en de populairste shirst.

1) Je bent de GM van de New York Mets. Welke move voor de Trade Deadline zou jij maken om een betere kans te maken op de play-offs?

Seb Visser: De toekomst van de Mets ziet er heel erg goed uit. Volgend seizoen bestaat de rotatie uit Matt Harvey, Jacob deGrom, Noah Syndergaard en Zack Wheeler. Veel beter wordt het niet en dan te bedenken dat deze mannen allemaal nog ruim onder de 30 zijn. Aan deze rotatie zou ik niet tornen, maar mannen als Jon Niese en Bartolo Colon zouden de Mets zo maar eens wat talentvolle slagmensen op kunnen leveren. Met andere woorden: geen grote deals, laat de play-offs nog voor een jaartje schieten en maak geld vrij om deze winter een slagman als Justin Upton binnen te halen.

Robert Prins: De Mets doen het goed dit jaar, maar kunnen beter nog een seizoen wachten met de play-offs. Met spelers als Matt Harvey, Jacob deGrom en Noah Sydergaard hebben ze een aantal fantastische werpers. Het is dan ook niet gek dat de ploeg op een vierde plaats in de Major League staat met een ERA van 3.25. Ook hebben ze al 62 quality starts dit jaar, goed voor een tweede plek in de league. De focus moet vooral liggen op de aanval. In die categorie noteert men zeer teleurstellende cijfers. Natuurlijk helpt het niet mee dat sterspeler David Wright dit jaar pas acht keer in actie kon komen vanwege blessures.

Justin Kevenaar: Een paar dagen terug waren Wilmer Flores, Eric Mayberry Jr. en Eric Campbell de 3-4-5 hitters. Als je dus trade, MOET je hitters halen. Maar ik denk dat geduld beter is, wacht nog een jaartje en investeer komende zomer in je offense. Geduld is een schone zaak, zelfs wanneer je er al zo lang op wacht.

Ook leuk om te lezen