Triple-double Pierce leidt Celtics langs Hawks

Door

1recap1Boston Celtics – Atlanta Hawks 118 – 107

De Celtics hebben een keurige overwinning behaald in de eigen TD Garden. Onder aanvoering van de veteraan Paul Pierce werden de Hawks aan de kant gezet. Pierce behaalde zijn derde triple-double van het seizoen en de tiende van zijn carrière. Hij was gisteren goed voor 20 punten, 10 rebounds en 10 assists. Wellicht dat de aanwezigheid van Rajon Rondo op de bank hem inspireerde. Het was de eerste keer sinds zijn blessure dat de spelverdeler een wedstrijd vanaf de bank bekeek.

De Celtics speelden een voor hun doen hoog tempo tegen de Hawks, die het zonder Horford (griep), hun man in vorm, moesten doen. De 118 punten waren een season-high en dat in een duel zonder overtime. Vooral Jason Terry kwam goed uit de verf. De shooting guard kent een moeilijk eerste seizoen in Boston, maar zorgde gisteren met 24 punten voor de juiste energie van de bank. Terry was in totaal goed voor maar liefst vijf driepunters.

Josh Smith, die vermoedelijk bezig is aan zijn laatste maanden bij de Hawks en wiens naam ook bij de Celtics wordt genoemd, had het erg lastig. Hij nam veel (slechte) schoten en zag de bal minder dan een op de drie door het netje vallen.

New York Knicks – Charlotte Bobcats 111 – 102

In de eigen Madison Square Garden hebben de Knickebockers een goede overwinning behaald op het slechts presterende team in de NBA, de Bobcats. In de eerste helft nam de ploeg uit de Big Apple al afstand om vervolgens de wedstrijd rustig uit te spelen. Door de overwinning staat de ploeg gelijk met de Indiana Pacers in de race om de tweede seed voor de play-offs. Grote man was J.R. Smith. De sixth man of the year-kandidaat ramde er maar liefst 37 punten in, terwijl Carmelo Anthony 32 punten liet noteren. “Smith is erg gefocust. Hij speelt extreem goed en zijn zelfvertrouwen in gigantisch. We volgen hem op het moment”, zie Melo na de wedstrijd over Smith.

New Orleans Hornets – Miami Heat 89 – 108

De Heat hadden geen kind aan de Hornets. Het eindigen van de winning-streak leek geen effect te hebben op de Heat, die gewoon doorgingen met waar ze gebleven waren: domineren. Sterspeler LeBron James stal zo als gebruikelijk de show. Dat deed hij ditmaal niet door atletische dunks, maar door zich als ware driepuntspecialist te laten zien. Hij raakte maar liefst zeven drie punters. In een tijdbestek van zes minuten raakte hij zes opeenvolgende pogingen!  “Ik ben wie ik ben en aan het einde van de dag speel ik op de manier waardoor we wedstrijden winnen en een kampioenschap  opnieuw te behalen”, sprak James over zijn huidige spel.

Orlando Magic – Washington Wizards –97 – 92

De Magic hebben een mooie overwinning behaald op de Wizards.  De jonge ploeg speelde met veel energie en creativiteit. Zeven van de acht spelers die in actie kwamen spelen in hun eerste of tweede jaar in de NBA. Alleen Jameer Nelson is een echte veteraan, maar hij viel uit met blessure aan zijn enkel. Grote man was Tobias Harris, die met een 30 punten een career-high behaalde. Daarnaast was de voormalig speler van de Milwaukee Bucks goed voor 11 rebounds. Het was al voor de derde maal op een rij dat hij meer dan 20 punten liet noteren en de pas 20-jarige Harris lijkt de potentie te bezitten om uit te groeien tot een zeer goede speler in de NBA.

Detroit Pistons – Toronto Raptors – 82 – 99

De Raptors hebben een einde gemaakt een verliezende reeks van vijf wedstrijden. Een goede teamprestatie, waarin DeMar DeRozan, Rudy Gay en Amir Johnson alleen meer dan twintig punten lieten noteren. Point guard Kyle Lowry was vooral onder de indruk van Gay, die in het derde kwart goed was voor maar liefst negentien punten. “Rudy was niet te stoppen na de rust. En als hij het op zijn heupen krijgt zijn wij als team moeilijk te stoppen. We speelden bewust veel plays, waarin Rudy verschillende verdedigers tegenover zich kreeg, die zich niet goed kunnen aanpassen op de diversiteit waarmee hij de aanval kan zoeken.”

 

Ook leuk om te lezen