Trip door Alberta helpt Wild weer op koers

Door

Minnesota Wild v Edmonton Oilers

De Minnesota Wild leken sinds eind maart het spoor bij momenten bijster te zijn, maar zijn op tijd weer bij de les. Overwinningen tegen de Calgary Flames en nu ook tegen de Edmonton Oilers helpen de ploeg daarbij.

Eerder dit seizoen keek Minnesota vooral naar de strijd om plek 3 met de Vancouver Canucks, maar de ploegen die strijden om een plek bij de eerste 8 konden de laatste weken steeds dichter bij de Wild kruipen omdat zij nooit een sterke serie neer konden zetten. Voorafgaande aan het duel met de Flames maandag, werden in 7 wedstrijden slechts 3 punten gepakt.

Twee duels in twee dagen Alberta bleken echter productiever, waarmee de Wild zich enigszins aan de ploegen strijdend om plek 8 onttrekt. Na de 4-3 zege bij de Flames werden mede dankzij Kyle Brodziak (2 goals) ook de Edmonton Oilers (5-3) opzij gezet.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is de ploeg nu terug te vinden op een zesde plaats. De voorsprong op nummer 8 Detroit Red Wings bedraagt drie punten. Wel hebben de Red Wings een duel minder gespeeld.

St. Louis Blues

Net als de Wild namen ook de st. Louis Blues verder afstand van de voor plek 8 strijdende ploegen. In eigen huis werden de Vancouver Canucks na shootout opzij gezet. Voor coach Ken Hitchcock betekende het de 600ste zege in zijn carrière als coach. Slechts tien andere coaches (waaronder huidig Blackhawks-coach Joel Quenneville) deden dit eerder.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen