Tribute to Patrick Ewing

Door

Patrick Ewing. De beresterke center van New York Knicks. Nummer 33. In 1984 leidde de 2.14 meter lange Ewing zijn Georgetown-team naar de NCAA-titel. Een jaar later werd hij met de eerste draftpick gekozen door de Knicks. Hij kreeg de award voor rookie van het jaar en was binnen de kortste keren een van de belangrijkste spelers in de league. Na een paar keer de voet te zijn dwarsgezet door Michael Jordan en zijn Bulls, leidden Ewing de Knicks in 1994 naar de NBA-finale. Hier waren Hakeem Olajuwon en de Houston Rockets nipt te sterk. Vijf jaar later stonden de Knicks weer in de finale, zij het zonder de geblesseerde Ewing. De San Antonio Spurs met de Twin Towers (David Robinson en Tim Duncan) waren dan ook veel te sterk.

In 1183 wedstrijden in zestien seizoenen voor de Knicks, Seattle Supersonics en Orlando Magic kwam Ewing tot 21 punten, bijna 10 rebounds en 2,4 blocks per duel en had gemiddeld een schotpercentage van meer dan vijftig procent. Hij werd in 1996 verkozen tot de selecte groep van vijftig spelers die zich tot de besten aller tijden mochten rekenen. Twaalf jaar later, in 2008, kreeg hij een plek in de Hall of Fame. Elf keer kreeg hij een plek toebeeld in het All-Star Team.

Een van de beste centers in de historie van de NBA werd gisteren 50 jaar. Een tribute van Sport Amerika aan een groot basketballer, die helaas nooit een titel wist te winnen.

Tien highlights:

Ewing onstopbaar, 50 punten:

Deze hele slechte Snickers-reclame wilden we jullie niet onthouden:

Ook leuk om te lezen