Trevor Ariza en de verrassend sterke Houston Rockets

Door

Houston Rockets v Miami Heat

De Houston Rockets staan met een 5-0 record bovenaan de Western Conference en dat is enigszins verrassend, aangezien de Texanen nul op het rekest kregen bij Carmelo Anthony en Chandler Parsons een contract zagen tekenen bij de Dallas Mavericks.

James Harden (61-uit-64 van de vrije worplijn) en Dwight Howard zijn na de eerste vijf wedstrijden een dodelijke 1-2 punch, maar het is nieuwkomer Trevor Ariza die uit de startblokken is geschoten. De vervanger van Parsons raakt 60 procent van zijn driepunters en voert de league aan met 21 rake pogingen.

Shotchart_1415208083232

Neem bijvoorbeeld de wedstrijd dinsdag tegen de Miami Heat waarin Ariza negentien punten scoorde en 5-uit-8 was van downtown. De 29-jarige Ariza heeft sinds afgelopen seizoen de driepunter aan zijn arsenaal toegevoegd. Voor de Washington Wizards schoot hij 180-uit-442 driepunters (41 procent), terwijl hij de vier seizoenen daarvoor niet meer dan 82 driepunters raakte in een seizoen.

Naast zijn 17.6 punten, 5.4 rebounds, 3.2 assists en 58/60/90 schotpercentages, staat Ariza ook zijn mannetje in de verdediging. De Rockets staan op een derde plaats met een 99.0 Defensive Rating, Chandler Who?

Je hoeft echter geen medelijden te hebben met het fotomodel, want Parsons zit uitstekend op z’n plek in Dallas. De 26-jarige forward is na vier wedstrijden voor de Mavericks goed voor 20.5 punten (career-high) en 8-uit-18 driepunters (44 procent). De eerste week van het NBA-seizoen is, uiteraard, een small sample size, maar het lijkt erop dat Ariza perfect past in Houston en Parsons in Dallas.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen