Trein die Kansas City Chiefs heet dendert door

Door

Kansas City Chiefs v Buffalo Bills

NFL recaps week 9

De Chiefs denderen maar door en ook de Buffalo Bills moesten er vanmiddag aan geloven. Dankzij een formidabel optreden van de Chiefs defensie. De Dallas Cowboys grepen hun laatste strohalm en versloegen de teleurstellend spelende Vikings. Rams coach Jeff Fisher wist niet te winnen van zijn oude ploeg, de Titans keerden met de winst huiswaarts.

Kansas City Chiefs @ Buffalo Bills 23-13

De nog altijd ongeslagen ploeg van Alex Smith vertrok richting Buffalo om hun zegereeks voort te zetten. Op papier leek dit geen al te lastige klus en zo geschiedde. De Kansas City Chiefs blijven ook na negen duels ongeslagen en mogen officieel bestempeld worden als één van de favorieten voor Super Bowl XLVIII.

Hoewel de Chiefs gingen rusten met een 3-10 achterstand, bleek in de tweede helft van de wedstrijd maar weer eens dat ook de defense games kan winnen. Linebacker Tamba Hali en cornerback Sean Smith wisten turnovers direct in touchdowns om te zetten. Hali’s touchdown return betekende het einde van Buffalo’s dadendrang en zetten de Chiefs voorgoed op een voorsprong. Die van Smith was er eentje om in te lijsten en zorgde voor de momentum shift: hij onderschepte een pass van Jeff Tuel op de eigen goal line en liep vervolgens 100 yards naar de overkant voor de 10-10. Tuel – een niet gedrafte rookie – moest noodgedwongen de plek van Thad Lewis overnemen die met gekneusde ribben alleen toe kon kijken.

Alex Smith had een beetje last van een off-day. Zijn offense kon maar 210 yards winst boeken. De Bills daarentegen hadden een season high met 470 offensieve yards. Desondanks zakken ze verder weg naar 3-6.

Minnesota Vikings @ Dallas Cowboys 23-27

In Cowboys Stadium (tegenwoordig AT&T Stadium genoemd, maar dat negeren we even) valt altijd wat te beleven. In een gelijk opgaande wedstrijd waren het de mannen uit Dallas die uiteindelijk aan het langste eind zouden trekken tegen de Minnesota Vikings. Een pass van Tony Romo op Dwayne Harris met nog 35 seconden op de klok zorgde voor de go-ahead score.

Tony Romo beleefde een goede wedstrijd en gooide voor 337 yards en twee touchdowns, waaronder dus die belangrijke op Harris. Harris beantwoordde Vikings running back Adrian Peterson’s 11 yard touchdown run waarmee hij zijn ploeg op een 23-20 voorsprong zette. Harris, opgegroeid in het oosten van Texas, was in zijn eerste wedstrijd in het 1,2 miljard kostende AT&T Stadium goed voor 140 rushing yards.

Door de thuisoverwinning staan de Texanen nu op 5-4 en doen nog mee om een plek in de playoffs. De Vikings beleven een zeer teleurstellend seizoen, wisten pas één keer te winnen en hebben nu voor de vierde maal op rij verloren. Christian Ponder gooide in zijn thuisstad nog een touchdown en liep zelf de endzone binnen voor een score.

Tennessee Titans @ St. Louis Rams 28-21

Jeff Fisher kreeg in het Edward Jones Dome bezoek van zijn oude titanen. En juist die Titans zorgden met een overwinning op de Rams voor een einde aan drie eerdere opeenvolgende nederlagen. Het weekje rust heeft ze schijnbaar goed gedaan.

Man van de wedstrijd was running back Chris Johnson, goed voor 150 yards en twee touchdowns. Eén van zijn touchdowns (een 19 yard run) kwam direct na een play waarbij Jurrell Casey quarterback Kellen Clemens sackte en de bal wist los te strippen. De Tennessee Titans staan na vanmiddag op 4-4.

Bij de St. Louis Rams wist rookie Zac Stacy voor de tweede wedstrijd op rij meer dan 100 yards terreinwinst te boeken (27 carries voor 127 yards) en scoorde twee touchdowns. De Rams staan nu op 3-6.

New Orleans Saints @ New York Jets 20-26

De Jets blijven onvoorspelbaar en lijken alleen te kunnen winnen in oneven genummerde wedstrijden. Na zegens in week 1, 3, 5 en 7 werd ook in week 9 gewonnen, dit keer van de New Orleans Saints.  Voor de Jets wist kicker Nick Folk zijn perfecte reeks te behouden door vier field goals te scoren.

San Diego Chargers @ Washington Redskins 24-30

Er moest extra tijd aan te pas komen voor de Redskins, maar ze wisten wel te winnen van de San Diego Chargers. Fullback Darrel Young scoorde door een 4 yard run in overtime, zijn derde touchdown van de wedstrijd. Griffin III was goed voor 291 yards en 23-uit-32. Door de nederlaag eindigt de two-game winning streak van de Chargers.

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers 10-34

Cam Newton begon matig aan de wedstrijd, maar maakte dat goed door voor een touchdown te gooien en zelf nog eens de endzone binnen te lopen, waardoor de Carolina Panthers voor de vierde keer op rij weten te winnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen