Travis Zajac blijft Devil

Door

Los Angeles Kings v New Jersey Devils - Game Two

Na het vertrek van Zach Parise is er eindelijk weer goed nieuws voor de New Jersey Devils. Travis Zajac heeft voor acht jaar bijgetekend en heeft daarmee de eerste contractverlenging onder de nieuwe CAO te pakken.

Zajac’s deal is met acht jaar en een gemiddelde cap hit van 5,75 miljoen dollar een stevig contract. Acht jaar is de nieuwe maximale contractduur voor spelers die reeds bij een club speelden. Unrestricted free agents die niet uit de eigen rangen komen mogen voor slechts zeven jaar worden vastgelegd.

Samen met de inmiddels uit Rusland teruggekeerde Ilya Kovalchuk is Travis Zajac een van de belangrijkste aanvallers bij de tot recent noodlijdende club uit de regio New York. De 27-jarige Canadees miste vorig jaar met een achillespeesblessure het grootste deel van het seizoen, maar was in de play-offs met zeven doelpunten en zeven assists een belangrijk onderdeel van de net niet succesvolle strijd om de titel.

Zajac werd geboren in Winnipeg, Manitoba, maar koos voor het Amerikaanse NCAA college hockey en niet het Canadese jeugdhockey. Hij groeide bij de University of Denver uit tot een toptalent en werd uiteindelijk in 2004 als 20ste overall gedraft door de Devils.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen