Transfermarkt NHL komt los in aanloop naar deadline

Door

Calgary Flames v Anaheim Ducks

Met nog een dag te gaan voor de trade deadline is vooral in de Western Conference de transfermarkt op gang gekomen. De St. Louis Blues zijn het actiefst, zij haalden twee verdedigers op. Ook de topteams Chicago Blackhawks en Anaheim Ducks haalden een versterking, evenals regerend kampioen Los Angeles Kings.

De Blues waren vorig seizoen in het reguliere seizoen de ploeg die de minste doelpunten tegen kreeg. Dit seizoen moet de ploeg wat dat betreft liefst 17 andere ploegen voor zich duldden en dat was reden voor de Blues om Jay Bouwmeester te halen van de Calgary Flames. Jordan Leopold werd verkregen van de Buffalo Sabres.

Bouwmeester is de tweede grote naam die in korte tijd de Flames verlaat. Calgary gaat aankomende zomer de ploeg heropbouwen, want het kreeg een first round pick terug van de Blues. Tezamen met hun eigen first round pick en de first round pick die zij verkregen voor Jarome Iginla hebben zij nu drie keuzes in de eerste ronde van aankomend seizoen.

Leopold verliet de Sabres, die daarvoor een keuze in de tweede ronde terug kregen. Voor de drafts van 2014 en 2015 ontvingen de Sabres eveneens een keuze in de tweede ronde en die kregen zij allebei van de Los Angeles Kings. De Kings krijgen in ruil daarvoor defenseman Robyn Regehr terug van de Sabres. De regerend kampioen leunde vorig seizoen veel op Willie Mitchell en Matt Greene, maar beide verdedigers zien we dit seizoen waarschijnlijk niet meer op het ijs door blessures.

In de strijd om de eerste seed in de play-offs verbreden zowel de Ducks als de Blackhawks hun roster. De Ducks deden dit door Harry Zolnierczyk op te halen bij de Philadelphia Flyers in ruil voor AHL-forward Jay Rosehill. De Blackhawks haalden Michal Handzus binnen bij de San Jose Sharks. De Sharks krijgen daarvoor een pick in de vierde ronde van de draft van 2013 terug.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen