Transfer Van der Vaart naar MLS op losse schroeven

Door

van der Vaart 1

De transfer van Rafael van der Vaart naar Sporting Kansas City gaat mogelijk niet door. Volgens Amerikaanse media zou een overgang naar de MLS om financiële redenen afgeblazen worden.

Kannen en kruiken

Eind vorige maand leek Van der Vaart zo goed als zeker te gaan tekenen bij Sporting Kansas City. Enkele formaliteiten leken nog te moeten worden afgehandeld, maar volgens de Amerikaanse krant Kansas City Star staat deze transfer inmiddels op losse schroeven.

rafael
Van der Vaart mag komende zomer transfervrij vertrekken bij HSV

Te hoge bedragen

Sporting Kansas City trainer Peter Vermes en CEO Robb Heineman bezochten vorige maand een wedstrijd van HSV, en spraken na afloop met de 32-jarige middenvelder over een mogelijk dienstverband bij de MLS Club. Maar het gesprek liep niet zoals gehoopt, en toch enigszins teleurgesteld vertrokken Vermes en Heineman weer huiswaarts.

Tegenover Kansas City Star verteld Vermes zijn kant van het verhaal:

” Het zou voor ons geen zin hebben. Niet respectloos bedoeld naar Van der Vaart, maar de bedragen waar we het nu over hebben, dat gaat nergens meer over”

Bemiddelen

In sportief opzicht liggen beide partijen wel op één lijn, maar het financiële plaatje staat voorlopig een definitieve overgang in de weg. Toch hoeft deze transfer volgens Vermes niet volledig van de baan te zijn, maar het zal lastig worden om alsnog een akkoord te bereiken.

De komende weken zullen beide partijen proberen de laatste plooien glad te strijken, en alsnog tot een akkoord te komen.

van der vaart ajax
Ajax hoopt nog altijd Van der Vaart te contracteren, hierdoor blijft hij enigszins in beeld bij Oranje

Foto: Getty Images

Bron: Voetbalzone/Kansas City Star

1 Reactie
  1. Dennis Janssen 6 jaar ago

    Ik had altijd veel respect voor vd Vaart, maar dat is de afgelopen paar jaar wel helemaal door de plee getrokken :-(. Ga maar lekker voor heel veel poen op de bank zitten in Quatar ofzo.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen