Trade deadline verloopt rustig

Door

Afgelopen nacht was de deadline voor trades in de NFL. Het bleef relatief rustig. De zogenaamde blockbuster trade was die van Carson Palmer naar de Oakland Raiders, maar dat was niet de enige trade.

Eagles sturen Brown naar Detroit

Ronnie Brown is de Eagles niet goed bevallen. De running back, die overkwam van de Dolphins, mag na zes wedstrijden zijn biezen alweer pakken. het verrassend succesvolle Detroit hoopt in Brown een backup te hebben gevonden voor de blessuregevoelige Jahvid Best. Brown liep slechts 38 yards in 13 pogingen als backup van LeSean McCoy en was met nul touchdowns ook niet het red-zone wapen waarop de Eagles gehoopt hadden.

Jerome Harrison bewandelt de omgekeerde weg en ook dat is opvallend. Harrison stond vorig jaar namelijk ook al onder contract bij de Eagles maar kwam niet in aanmerking voor een nieuw contract. De drafselectie (zevende ronde in 2013) die de Lions naast Harrison afstaan aan Philadelphia maakt de terugkeer van Harrison, die eerder uitkwam voor de Browns, zal de pijn enigszins verzachten.

Mike Sims Walker keert terug naar de Jaguars

Dit was technisch gezien geen trade, maar toch een opvallende zet die we u niet willen onthouden. Ondanks de problemen die St. Louis heeft in het receivercorps zijn de diensten van Mike Sims Walker niet langer nodig. Op de dag van de trade deadline werd de ex-Jaguar geinformeerd dat hij uit mocht zien naar een andere werkgever en dat de Rams daar geen compensatie voor nodig hadden.

Sims Walker kwam dit offseason als free agent over van de Jaguars en in Jacksonville hebben ze hem kennelijk gemist; net als Jerome Harrison keert de receiver na zes speeldagen al weer terug naar zijn vorige werkgever.

Van een terugkeer op het vertouwde nest is echter geen sprake; de situatie waarin Sims Walker belandt in Florida verschilt behoorlijk met die van zijn vertrek. De receiver had een goede band met quarterback David Garrard, maar zal nu moeten leren werken met rookie Blaine Gabbert.

Foto: Bleed-Green.com

Ook leuk om te lezen