Rangers ruilen Young naar Phillies

Door

 

Michael Young

De Philadelphia Phillies hebben in een week tijd de twee belangrijkste gaten in hun line-up opgevuld. Eerder deze week werd center fielder Ben Revere van de Minnesota Twins binnengehaald in ruil voor pitchers Vance Worley en Trevor May. Derde honkman Michael Young voegde zich zaterdag bij de club.

Fan favorite

De 35-jarige Young speelde zijn gehele loopbaan voor de Texas Rangers, sloeg tot twee keer toe de meeste honkslagen in de American League, won in 2005 de batting title en heeft zo’n beetje alle records binnen de organisatie op zijn naam staan. Meeste honkslagen (2,230), gespeelde wedstrijden (1,823), at-bats (7,399), runs (1,085), singles (1,583), doubles (415), triples (55), total bases (3,286), multihit games (651), strikeouts (1,152) and sacrifice flies (70).

De zevenvoudig All-Star wist in zes van zijn dertien seizoenen bij de Rangers meer dan 200 honkslagen te slaan. Young groeide daarmee uit tot de favoriet van de Texaanse fans. Tot 2008 was hij de vaste korte stop van de Rangers, maar daar kwam een einde aan toen Elvis Andrus doorbrak. Young schoof op naar het derde honk, waar hij statistisch gezien defensief een minder goede speler is.

In 2011 besloot GM Jon Daniels free agent derde honkman Adrian Beltre aan te trekken. Voor Young betekende dit dat hij een ‘utility player’ werd. Hij speelde op het eerste, tweede en derde honk en als DH en kwam afgelopen seizoen tot een .277 slaggemiddelde (zijn laagste average sinds 2002).

Trade

Al sinds de komst van Beltre bij de Rangers gingen er geruchten dat Young geruild zou worden. Als ’10 and 5-player’ (een speler die minimaal tien jaar in de Majors speelt en vijf jaar bij hetzelfde team) had hij het recht om elke trade te weigeren. Young stond voor een lastige keuze, want aan de ene kant wilde hij een vaste basisplaats en aan de andere kant wilde hij niet weg uit zijn vertrouwde Ballpark in Arlington.

Bij Philadelphia krijgt hij die basisplaats op het derde honk. Voordat hij de trade goedkeurde, heeft hij nog wel een som van 1.2 miljoen dollar losgeweekt bij de eigenaren van de Rangers met wie hij in onvrede leefde sinds het aantrekken van Beltre. In ruil voor Young ontvangen de Rangers twee pitchers uit de Minors.

Josh Hamilton

Het belangrijkste doel voor de Rangers was het vrijmaken van de resterende dollars in het vijfjarige contract ter waarde van 80 miljoen dollar dat Young in 2009 tekende. De Rangers gaan nu op zoek naar een startende werper, een DH, een eerste honkman en een utility speler. Volgens de laatste geruchten zouden zij free agent Josh Hamilton (sinds 2008 bij de Rangers) een contract aanbieden. Daarnaast wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een multi-team trade waarin zij Justin Upton van de Arizona Diamondbacks overnemen.

De Phillies blijven vooralsnog in de markt voor een versterking in het outfield. Cody Ross is een naam die al meerdere keren is gevallen en in onze SportAm Top 50 Free Agents voorspelden wij dat Nick Swisher wel eens naar Philadelphia zou kunnen verhuizen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen