Touchdown Lynch zorgt voor lichte aardbeving

Door

De lange touchdownrun van Seattle Seahawks-running back Marshawn Lynch die zaterdag scoorde tegen de New Orleans Saints, staat nu al bekend als één van de meest spectaculaire uit de geschiedenis van de play-offs. Hij wist bijna de hele defense van de Saints van zich af te schudden terwijl hij zich voortploegde naar de eindzone. De verdedigers lagen achteraf te trillen op het veld. Maar niet enkel de spelers waren aan het trillen…

John Vidale, directeur van het Pacific Northwest Seismic Network, was geintrigeerd door de reacties van de fans na die run. Hij zag iedereen springen, schudden en wat nog meer. Hij keek op de monitor op het werk en constateerde dat er seismische golf (een golf die zich door de aarde voortplant als gevolg van het vrijkomen van energie bij een aardbeving of ander type explosie) werd gemeten tijdens en net na de touchdownrun van Lynch.

,,Je kan dus spreken van een lichte aardbeving,” vertelde Vidale maandag toen hij het nieuws openbaarde.

Volgens de directeur duurde de seismische golf bijna negentig seconden tussen de ontsnapping gedurende de scrimmage en de gelukwensen van zijn medespelers nadat hij scoorde. ,,Hij scoorde binnen dertig seconden een touchdown, maar het gejuich ging daarna nog bijna een minuut lang door.”

Toen er aan Vidale werd gevraagd of hij dit meer zal controleren zei hij droogjes: ,,Ik wens het team gewoon meer succes toe, hopelijk zullen we hier nog wat meer play-off games zien.” Het was volgens de wetenschapper voor het eerst dat hij zoiets meemaakte tijdens een NFL game.

Hieronder zie je nog maar een keer de geweldige touchdown van Lynch.

Foto: cbskzok.files.wordpress.com

1 Reactie
  1. Joep 10 jaar ago

    Belachelijke run. Ongelofelijk. Hij mishandelt die nr 20 gewoon.

    Leuk dat de Seahawks er nog in zitten en de Bears kunnen op een slechte dag van iedereen verliezen, dus wie weet

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen