Top 10: WWE Matches die iedere fan moet zien (deel 2)

Door

WWE_logo_CHR_Blk5 Shawn Michaels vs. The Undertaker
Hell in a Cell Match @ Bad Blood 1997
De eerste Hell in a Cell Match is wat mij betreft ook meteen de beste. Shawn Michaels en The Undertaker staan in oktober 1997, pas voor de tweede keer, tegenover elkaar tijdens een WWE pay-per-view show (de eerste keer was In Your House: Ground Zero in september 1997). In deze periode is Shawn Michaels, als leider van D-Generation X, de meest gehate man in de WWE. Tijdens zijn matches wordt hij vergezeld door zijn DX teamgenoten Triple H, Chyna en Rick Rude. Omdat zij constant ingrijpen tijdens de matches van The Heartbreak Kid wordt de imposante Hell in a Cell gecreëerd. De match overtreft alle verwachtingen en HBK laat opnieuw zien dat hij een onwaarschijnlijke bumpmachine is. Beide superstars maken op een innovatieve manier gebruik van de mogelijkheden van de Cell. Ze belanden uiteindelijk zelfs op het het dak van de Hell in a Cell. Shawn Michaels probeert, na op het dak te zijn toegetakeld door The Undertaker, naar beneden te klimmen. Halverwege wordt hij opnieuw aangepakt door The Phenom en crashed hij door The Spanish Announce Table. Als klap op de vuurpijl zien we tijdens deze match ook nog eens het debuut van Kane, de broer van de The Undertaker. Dit was niet alleen een fantastische match maar ook een startpunt van de prachtige vete tussen The Undertaker en Kane.

4 ‘Stone Cold’ Steve Austin vs. Bret ‘Hitman’ Hart
Submission Match (Special Guest Referee: Ken Shamrock) @ WrestleMania 13 (1997)
‘Stone Cold’ Steve Austin en Bret ‘Hitman’ Hart stelen tijdens WrestleMania 13 de show met een briljante Submission Match. Het bijzondere aan deze match is de dubbele turn van Austin en Hart. The Texas Rattlesnake begint de match als heel en The Excellence Of Execution als face, 22 minuten later zijn de rollen omgedraaid. Verder bewijst deze match dat je niet altijd hoeft te winnen om een grotere ster te worden. Bret Hart wint de match na ingrijpen van guest referee (UFC legende) Ken Shamrock, maar Austin is de ster van de avond. Shamrock stopt de match omdat de hevig bloedende Austin weigert op te geven en het bewustzijn verliest. Dankzij deze performance maakt ‘Stone Cold’ Steve Austin aan iedereen duidelijk dat hij de toughest S.O.B. in de WWE is . Bovendien kan deze match ook worden gezien als het begin van The Attitude Era.

3 ‘Stone Cold’ Steve Austin vs. The Rock
WWE Championship Match @ WrestleMania 17 (2001)
‘Stone Cold’ Steve Austin en The Rock zijn de twee populairste WWE Superstars aller tijden. Tijdens WrestleMania 17  in Houston, Texas stonden deze twee iconen tegenover elkaar. Het verhaal is eenvoudig maar bijzonder herkenbaar. De uitdager ‘Stone Cold’ Steve Austin wil zijn titel terug, niets meer en niets minder. “I need to beat you Rock, there can be only one WWE Champion… and that will be ‘Stone Cold’ Steve Austin.” Tegen het einde van de match zou blijken hoe graag Austin ‘zijn’ WWE Championship terug wil. Hij sluit een pact met zijn voormalige aartsvijand Vince McMahon. Austin wint de match na meerdere chairshots en schudt de hand van Mister McMahon. Deze match staat ook voor het einde van The Attitude Era. De heel versie van Austin komt niet van de grond en The Rock zou pas een paar maanden later weer zijn opwachting maken in de WWE.

2 Shawn Michaels vs. The Undertaker
WrestleMania 25 (2009)
Wat krijg je als je de twee beste big match performers uit de geschiedenis van de WWE tegen over elkaar zet tijdens de grootste show van het jaar? MAGIC! Shawn Michaels en The Undertaker geven de WWE fans tijdens WrestleMania 25 een (bijna) perfecte match. HBK en The Phenom laten zien dat ze beschikken over perfecte timing en uitmuntende ring psychology. Daarnaast bewijzen ze dat je geen stoelen, tafels en ladders nodig hebt om een meesterwerk af te leveren en een verhaal in de ring te vertellen. Volgens vele fans is dit de beste WrestleMania match aller tijden.

1 CM Punk vs. John Cena
WWE Championship Match @ Money in the Bank 2011
Een goede match kan dankzij het verhaal en het publiek een fantastische match worden. Het beste voorbeeld is de WWE Championship match tussen CM Punk en John Cena tijdens Money in the Bank 2011.

Om deze match in het juiste perspectief te plaatsen moeten we eerst terug naar WWE Monday Night Raw op maandag 27 juni 2011. CM Punk neemt tegen het einde van Raw het woord, maar hij wijkt af van het ‘script’. Wat we te zien krijgen is een geniaal uitgevoerde promo die is gevuld met inside termen en beledigingen aan het adres van WWE CEO Vince McMahon, dochter Stephanie McMahon, schoonzoon Triple H en WWE Executive Vice President of Talent Relations John Laurinaitis. Ook zegt hij dat zijn contract afloopt en dat hij van plan is om tijdens Money in the Bank de WWE Title te winnen en als WWE Champion te vertrekken. Dankzij deze promo is de beste verhaallijn van de laatste jaren geboren. Vanaf dat moment vraagt iedere WWE fan zich af wat er gaat gebeuren tijdens Money in the Bank in Chicago, de woonplaats van CM Punk.

De sfeer in de Allstate Arena is op zondag 17 juli fenomenaal en het publiek in Chicago, dat al een bloedhekel heeft aan John Cena, staat 110% achter hun hometown hero CM Punk. Commentator Jerry ‘the King’ Lawler zegt hierover: “I’ve never seen this much hometown emotion”. Na een uitstekende back and forward match komen Vince McMahon en John Laurinaitis naar de ring. Op een gegeven moment probeert de Executive Vice President of Talent Relations in te grijpen, hij krijgt echter een knock out punch van Cena. The Champ laat zich echter wel afleiden door McMahon en Laurinaitis. Dankzij deze afleiding krijgt Punk de kans om een GTS uit te delen en de WWE Title te pakken. Alles klopt in deze match, het publiek, het verhaal, en de uitvoering. Daarbij moet ik zeggen dat ook John Cena zijn rol bijzonder goed speelt. Het belangrijkste is dat de WWE dankzij deze match een nieuwe megastar heeft gecreëerd in CM Punk. Net als ‘Stone Cold’ Steve Austin in 1997 (ook in Chicago) was dit de match die CM Punk nodig had om echt door te breken.

All WWE trademarks, logos and copyrights are the exclusive property of WWE and its subsidiaries. All other trademarks, logos and copyrights are the property of their respective owners.
© 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen