Toekomst Vick bij Eagles nog onduidelijk

Door

Het is onduidelijk of quarterback Michael Vick volgend seizoen nog voor de Eagles speelt. De 30-jarige Vick heeft zijn contract nog niet verlengd en de kans is dus aanwezig dat hij binnenkort als free agent de club verlaat.Vick leidde de Eagles nog naar de NFC East titel, maar het verlies afgelopen zondag van Green Bay (21-16) in een wild card wedstrijd verstoorde de mooie reeks en maakte een abrupt einde aan het seizoen.

De Eagles beschikken nog steeds over quarterback Kevin Kolb, die in de eerste week van dit seizoen geblesseerd raakte. Dit gaf Vick de kans om te schitteren afgelopen seizoen en dat deed hij. Hij verraste iedereen en speelde het beste seizoen uit zijn carrière tot nu toe.

Vick geeft aan zelf bij de Eagles te willen blijven. ,,We zullen het zien, maar ik hoop echt dat ik terug kom. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad dit seizoen, ook met de spelers. Ik heb genoten van de progressie en het succes dat we hadden als jong team. Niets is te gek.”

Kolb geeft aan dat hij een starter wilt zijn, bij dit team of bij een ander. Hij was tweede quarterback achter Donovan McNabb voor drie seizoenen voordat hij zijn kans kreeg en zich blesseerde. Kolb zijn contract maakt hem aantrekkelijk voor andere teams, ondanks de hoge prijs die de Eagles zullen vragen.

De Eagles gaven Kolb een jaar verlenging en een 11 miljoen dollar bonus nadat ze McNabb hadden geruild, maar Kolb zal volgend seizoen slechts 1,4 miljoen dollar verdienen.

Eagles coach Andy Reid ziet graag beide quarterbacks terug komen en geeft aan dat het willen starten van Kolb geen probleem hoeft te vormen. ,,Ik ben blij hem dat te horen zeggen, je wilt iedere speler, en misschien wel juist een quarterback, horen zeggen dat hij een fantastische speler wil worden. Dat is belangrijk op die positie. Ik wil hem heel graag terug hebben en hetzelfde geldt voor Michael. Het zijn allebei fantastische spelers.’’

Wanneer Vick besluit terug te keren zal hij waarschijnlijk afscheid moeten nemen van offensive coördinator Marty Mornhinweg, die in aanmerking komt voor de baan als coach van de Cleveland Browns.

Foto: dalje.com

Ook leuk om te lezen