Todd Bowles nieuwe coach New York Jets

Door

Miami Dolphins v New England Patriots
De New York Jets hebben Todd Bowles binnen gehaald als opvolger van Rex Ryan. Bowles werkte afgelopen seizoenen als defensive coordinator bij de Arizona Cardinals.

Met de aanstelling van Bowles hebben de Jets de belangrijkste vacatures binnen de organisatie ingevuld, want eerder op de dag werd al bekend dat Mike Maccagnan de nieuwe GM in New York wordt.

Bowles
Met Bowles hebben de Jets hun nieuwe coach binnen. De ploeg moest snel handelen, want Bowles was een van de meest gewilde kandidaten op de markt. Onder meer de Atlanta Falcons hadden interesse in de Bowles, die de afgelopen twee seizoenen bij de Cardinals werkte.

De Jets hadden gisteravond hun tweede gesprek met Bowles, en dit liep zo goed dat ze hem tijdens het diner direct de baan aangeboden hebben. Een van de andere kandidaten was Sean McDermott van de Carolina Panthers, maar zijn tweede interview werd afgezegd omdat de Jets hun keuze gemaakt hadden.

Maccagan

Eerder op de dag maakten de Jets ook bekend dat Mike Maccagnan de nieuwe GM wordt. Maccagnan was afgelopen jaren verantwoordelijk voor de scouting van de Houston Texans. De keuze voor Maccagnan komt niet als een verrassing, want de Jets hielden hem afgelopen weekend al in New York. Bij een uitschakeling van de Seattle Seahawks in de play-offs wilden de Jets met Maccagnan naar Seattle vliegen om Dan Quinn over te halen de nieuwe coach van de Jets te worden. Uiteindelijk heeft het team in de volgende dagen besloten niet op de uitschakeling van de Seahawks te wachten en onmiddellijk Bowles aan te stellen als nieuwe hoofdcoach.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen