Today in Sports History – 4 juli

Door

Op 4 juli 2009 wordt de in Tennessee immens populaire quarterback Steve McNair, samen met de twintigjarige Sahel Kazemi, dood gevonden in een apartement. Hij was pas 36 jaar en twee jaar eerder gestopt met football. Onderzoek wijst uit dat Kazemi’s de vriendin is van de getrouwde McNair, en de QB moet hebben doodgeschoten. Vervolgens sloeg ze de hand aan zichzelf.

Steve Air McNair speelde het overgrote deel van zijn carriere voor zijn Tennessee Titans. Hij schopte het tot drie Pro Bowls, en deelde de MVP-verkiezing van het 2003 seizoen met Peyton Manning. Zijn grootste moment kende hij in Super Bowl XXXIV, toen hij de Titans tegen de St Louis Rams tot op een yard van de titel bracht. Hij sloot zijn carriere af bij de Baltimore Ravens.

Dave Righetti wist het podium wel uit te kiezen voor de enige no-hitter van zijn carriere: in Yankee Stadium, tegen aartsrivaal Boston Red Sox, op de Amerikaanse Nationale feestdag The Fourth of July, en met (voormalig) president Richard Nixon op de tribune. Alles werkte voor Righetti op 4 juli 1983, toen hij de enige lefty werd die een no-no in Yankee Stadium gooide, en sinds Don Larsen’s Perfect Game in de World Series van 1956 de eerste Yankee die weer eens geen hits toestond.

 

Ook leuk om te lezen