TNF Preview: Tennessee Titans @ Jacksonville Jaguars

Door

Jacksonville Jaguars v Tennessee Titans
It’s a quarterback league. Dat wordt pijnlijk duidelijk voor de twee teams die vanavond tegenover elkaar staan in Florida. De Tennessee Titans en Jacksonville Jaguars. Rookie QB Blake Bortles heeft geen succesvol debuutjaar achter de rug bij de Jags en de Titans hebben zo hun eigen problemen. Jake Locker viel vorig weekend weer geblesseerd uit en daarmee zou het goed kunnen dat het huwelijk tussen de quarterback en de Titans over is. Bortles hoopt te kunnen spelen tegen Tennessee, dat voor het laatst tijdens speelronde zes wist te winnen, niet geheel toevallig van de Jaguars.

Sneller en sterker
Het is een harde leerweg van Bortles. De No. 3 overall draftkeuze van dit jaar heeft in elf wedstrijden acht touchdowns en vijftien intercepties gegooid. De voormalig UCF standout bezit daarnaast ook nog NFL’s second-worst passer rating met 70.6 en werd een league-high 41 maal gesacked. In voorbeschouwing op de laatste Thursday Night Football van dit seizoen gaf hij aan moeite te hebben met de overstap van college naar de NFL: “In college kun je vrij rondrennen en heb je veel meer mogelijkheden. In de NFL zijn de jongens veel sneller en sterker.” Bortles denkt overigens wel te kunnen spelen. In de verloren wedstrijd van afgelopen zondag tegen Baltimore (20-12) liep hij een voetblessure op. Hij gooide in die wedstrijd 21/37 voor 210 yards en gooide vlak voor het einde nog een interceptie. Ondanks de season-high acht sacks door de sterke Ravens pass-rush speelde hij eigenlijk één van de zijn betere wedstrijden. Verder dan vier field goals kwam de aanval echter niet en dan vertrek je nooit met een overwinning uit Baltimore of waar dan ook.

Nooit overtuigd
Titans QB Locker werd deze week wel op de blessurelijst gezet. Hij liep in de eerste helft van de verloren thuiswedstrijd tegen de New York Jets (16-11) een blessure op aan de schouder waar hij niet mee gooit. De No. 8 overall draftkeuze van 2011 heeft een aflopend contract aan het einde van dit seizoen en heeft nooit kunnen overtuigen. Van de maximale 32 wedstrijden die hij had kunnen spelen miste hij er veertien door een bloemlezing aan blessures. Ook nu is zijn seizoen over, moet hij onder het mes en is het de vraag of we zijn naam nog een keer voorbij zien komen op deze site. Rookie QB Zach Mettenberger is momenteel ook geblesseerd aan zijn schouder en dus krijgen we vannacht opnieuw Charlie Whitehurst te zien. Hij was dit jaar drie maal basisspeler en won één maal. Dat was de 16-14 overwinning op Jacksonville op 12 oktober. Met nog 12 seconden op de klok wist Tennessee de potentieel game-winning 55-yard field goal te blocken. Sindsdien werd acht maal verloren, de langste losing streak sinds de 1994 Houston Oilers elf op rij verloren. In de zes uitwedstrijden scoorden de Titans gemiddeld 15.5 punten en kregen ze er 33.7 tegen.

No. 1 draftkeuze 2015
Jacksonville Jaguars v Tennessee TitansHet grootste probleem voor Tennessee is de running game aan beide kanten van de bal. Ze staan een NFL-worst 139.6 rushing yards per wedstrijd toe en over de voorbije tien weken hebben ze zelf een league-low gemiddelde van 64.8 weten te bewerkstelligen. Jacksonville doet het niet veel beter met gemiddeld 85.0 yards over de laatste vijf wedstrijden. Door de lucht zal het vooral moeten komen van Cecil Shorts (foto) die in de eerste ontmoeting van dit seizoen nog een career-high tien catches voor 103 yards noteerde. De Titans hopen op de terugkeer van wideout Kendall Wright die twee wedstrijden miste vanwege een handblessure. Momenteel voert tight end Delanie Walker zijn team aan met een career-high 793 receiving yards. Het zijn allemaal bespiegelingen van twee teams die beiden op een 2-12 record staan en misschien wel azen op de No. 1 overall draftkeuze in 2015. Uitspreken zullen ze het nooit doen, maar als je ergens onderaan staan kun je dat in de NFL het beste doen op de 32ste plek, daar waar de Titans nu staan.

Titans @ Jaguars is de laatste Thursday Night Football van dit seizoen. Kick-off is om 02:25 en het duel is live te zien op Fox Sports 2.

De overige wedstrijden:

Zaterdag 22:30
Philadelphia Eagles (9-5) @ Washington Redskins (3-11) Live op Fox Sports 4

Zondag 02:25 (Saturday Night Football)
San Diego Chargers (8-6) @ San Francisco 49ers (7-7) Live op Fox Sports 4

Zondag 19:00
Baltimore Ravens (9-5) @ Houston Texans (7-7)
Green Bay Packers (10-4) @ Tampa Bay Buccaneers (2-12)
Kansas City Chiefs (8-6) @ Pittsburgh Steelers (9-5)
Cleveland Browns (7-7) @ Carolina Panthers (5-8-1)
New England Patriots (11-3) @ New York Jets (3-11)
Detroit Lions (10-4) @ Chicago Bears (5-9)
Minnesota Vikings (6-8) @ Miami Dolphins (7-7)
Atlanta Falcons (5-9) @ New Orleans Saints (6-8) Live op Fox Sports 4

Zondag 22:05
New York Giants (5-9) @ St. Louis Rams (6-8)

Zondag 22:25
Indianapolis Colts (10-4) @ Dallas Cowboys (10-4) Live op Fox Sports 4
Buffalo Bills (8-6) @ Oakland Raiders (2-12)

Maandag 02:30 (Sunday Night Football)
Seattle Seahawks (10-4) @ Arizona Cardinals (11-3) Live op Fox Sports 2

Dinsdag 02:30
Denver Broncos @ Cincinnati Bengals (9-4-1) Live op Fox Sports 2

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen