TNF Preview: Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons

Door

Tampa Bay Buccaneers v Atlanta Falcons

Speelronde drie gaat komende nacht van start in Georgia, waar in de gelijknamige ‘Dome’ de Tampa Bay Buccaneers op bezoek gaan bij de Atlanta Falcons. De geplaagde Buccaneers kunnen we beter stellen, aangezien het door blessures geteisterde team van hoofdcoach Lovie Smith nog zonder overwinning is en afgelopen zondag nog na een late field goal thuis van de St. Louis Rams verloor (19-17). Ook de Falcons liggen nog niet op gewenste koers. Na een spectaculaire zege op divisiegenoot New Orleans Saints gingen ze afgelopen weekend hard onderuit bij de duidelijk betere Cincinnati Bengals (10-24).

Volle ziekenboeg
De Bucs hebben al vroeg in het seizoen te maken met een groot aantal blessures. Tweevoudig Pro Bowl defensive tackle Gerald McCoy (gebroken hand) en middle linebacker Mason Foster (schouder) ontbreken en er is meer fysiek ongemak. Tijdens de winnende score van de Rams ontbraken in de verdediging vijf basisspelers, iets wat Smith overigens niet gebruikte als excuus. Vorig jaar werden de eerste acht wedstrijden verloren en in 2009 de eerste zeven. Er lijkt dus sprake van een terugkerend beeld en probleem. Ook al wil coach Smith er dus niet aan, de geblesseerde spelers drukken overduidelijk op de prestaties van de Buccaneers. Ook tight end Austin Seferian-Jenkins (enkel), running back Doug Martin (knie) en defensive end Michael Johnson (enkel) zijn momenteel inactief. Belangrijke afwezigen dus, die nog eens werden aangevuld met defensive end Adrian Clayborn en cornerback Mike Jenkins. Dit om maar aan te geven hoe groot de personele problemen momenteel zijn. Het team kampt ook nog eens met de naweeën van een uitbraak van MRSA.

Hester en Smith
Miami Dolphins v Atlanta FalconsDe Falcons kunnen zich goed herkennen in de situatie bij Tampa. Vorig jaar was de ziekenboeg overvol, met daarin onder andere wide receiver Roddy White. Afgelopen wedstrijd liep hij een hamstringblessure op en het is onzeker of hij kan spelen. Offensive tackle Jake Matthews keerde weer terug op de training en de rookie zal naar alle waarschijnlijkheid zijn opwachting weer maken. Falcons wide receiver Devin Hester zal vannacht Smith tegenkomen, zijn voormalig coach bij de University of Miami én Chicago Bears. Smith gaf al aan dat hij in de context van tegenstander vreest voor Hester. Ook quarterback Matt Ryan kon rekenen op een pluim: “Ik lig al enkele nachten wakker van hem.”

NFC South
De wedstrijd tussen de Buccaneers en Falcons is natuurlijk ook een divisiewedstrijd. Winst voor de thuisploeg zou een 2-0 start in de NFC South betekenen en dus, ondanks het verlies in Cincinnati, een goed begin. Ryan zal proberen zo weinig mogelijk terug te denken aan de nederlaag van afgelopen zondag. Hij gooide drie intercepties en noteerde pas een touchdown toen het te laat was. De verdediging zal verbetering moeten tonen, aangezien de unit over de eerste twee wedstrijden gemiddeld 472 yards toestond. Daarmee staan ze laatste in de hele league. Het zal niet makkelijk worden voor de Falcons tegen een desperate tegenstander, die in september al lijkt te knokken voor hun laatste kans en volgende speelronde weer een lastige uitwedstrijd moet spelen in Pittsburgh en niet weer lang zonder zege wil blijven.

Buccaneers @ Falcons is Thursday Night Football en de kick-off is op de vroege vrijdagochtend rond de klok van 02:25.

Voorlopig is speelronde drie de laatste zonder byes en dus nog een volledig programma:

Zondag 19:00 uur: San Diego Chargers @ Buffalo Bills
Zondag 19:00 uur: Dallas Cowboys @ St. Louis Rams
Zondag 19:00 uur: Washington Redskins @ Philadelphia Eagles (live op Fox Sports)
Zondag 19:00 uur: Houston Texans @ New York Giants
Zondag 19:00 uur: Minnesota Vikings @ New Orleans Saints
Zondag 19:00 uur: Tennessee Titans @ Cincinnati Bengals
Zondag 19:00 uur: Baltimore Ravens @ Cleveland Browns
Zondag 19:00 uur: Green Bay Packers @ Detroit Lions
Zondag 19:00 uur: Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars
Zondag 19:00 uur: Oakland Raiders @ New England Patriots

Zondag 22:05 uur: San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals

Zondag 22:25 uur: Denver Broncos @ Seattle Seahawks (live op Fox Sports)
Zondag 22:25 uur: Kansas City Chiefs @ Miami Dolphins

Maandag 02:30 uur: Pittsburgh Steelers @ Carolina Panthers (Sunday Night Football)

Dinsdag 02:30 uur: Chicago Bears @ New York Jets (Monday Night Football)

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen