TNF Preview: San Diego Chargers @ Denver Broncos

Door

Divisional Playoffs - San Diego Chargers v Denver Broncos
Lang nagenieten is er niet bij voor Peyton Manning. De quarterback van de Denver Broncos gooide afgelopen Sunday Night Football in een ruime 42-17 overwinning op de San Francisco 49ers het all-time touchdown pass record van Brett Favre aan diggelen. De voormalig Super Bowl XLI MVP staat nu op een totaal van 510. Vannacht moet hij echter wederom aan de bak in een opnieuw een thuiswedstrijd. De overwinning op de 49ers was indrukwekkend, maar de echte winstpunten liggen binnen de eigen divisie. Met de San Diego Chargers komt de nummer twee uit de AFC West op bezoek.

Oliver voor Mathews
Waar vorig seizoen ook de Kansas City Chiefs zich in de top van de AFC West mengden lijkt het dit jaar te gaan tussen de Broncos en Chargers. Denver verloor tot nu toe nog maar één wedstrijd (.833) en San Diego twee (.714), waaronder tegen van de Chiefs afgelopen weekend. Manning weet hoe belangrijk de wedstrijd van komende nacht is. Vorig jaar verloor Denver nog een wedstrijd van hun concurrent, nota bene in Mile High Stadium. Ook die wedstrijd vond plaats op donderdag. Het was toen niet de prestatie van Rivers die opviel, aangezien de winst over de grond werd behaald. De Chargers noteerden 177 rushing yards tegenover achttien van de Broncos. Uitblinker Ryan Mathews zit nu echter langs de kant met een verrekte knieband. Het zal in de editie van 2014 dus moeten komen van de backup running back Branden Oliver, die het prima doet. In drie wedstrijden noteerde hij 316 yards en twee touchdowns met een 4.7 yards-per-carry gemiddelde. De run defensie van Denver is sterk verbeterd ten opzicht van vorig jaar en staat derde in de league met gemiddeld 74.3 toegestane yards per wedstrijd tegenover 101.6 vorig seizoen.

Hillman voor Ball
Denver Broncos v San Francisco 49ersVeel meer dan vorig jaar zal het voor San Diego door de lucht moeten komen. Tegen de pass doen de Broncos het een stuk minder dan tegen de run, wat Rivers moed moet geven. De quarterback wordt dit seizoen alom geprezen. Hij gooide al zeventien touchdowns, slechts drie intercepties en kan zich qua passer rating meten met de top van de AFC. Afgelopen speelronde ging het echter een stuk minder met 17/31 voor 205 yards, twee touchdowns en één interceptie. Het bleek onvoldoende voor een thuisoverwinning op divisiegenoot Kansas City (23-20). De aanval kwam relatief aan weinig speeltijd toe en de verdediging ging helemaal stuk. Zo had San Diego in het derde kwart maar één maal aanvallend balbezit. Dat zal vannacht beter moeten, anders gaan de Broncos een makkelijke avond tegemoet. De aanval lijkt moeilijk te stoppen. Ronnie Hillman (foto) valt prima in voor de geblesseerde Montee Ball en rende afgelopen speelronde nog twee touchdowns binnen. Julius Thomas voert de NFL aan met negen touchdown recepties. Derde op die nationale lijst staat overigens een andere tight end; Antonio Gates van de Chargers.

Belangrijkste afwezige bij de uitploeg lijkt Brandon Flowers te zijn. Hij liep tegen de Chiefs een hersenschudding op en dus zal de cornerback verplicht rust moeten nemen. Kick-off van Thursday Night Football, Chargers @ Broncos, is om 02:25.

Ps: Vergeet niet voor 23:59 de Football Pool in te vullen. Meedoen is beleven!

Na de topwedstrijd in de AFC West gaat de NFL zondag verder. Let even goed op de aanvangstijden, die in verband met de wintertijd komend weekend gewijzigd zijn ten opzichte van normaal. Ook is er een zondagmiddagwedstrijd op Wembley. Ideaal voor de NFL-volgers in Nederland en België.

Zondag 14:30
Detroit Lions (5-2) @ Atlanta Falcons (2-5)

Zondag 18:00
Minnesota Vikings (2-5) @ Tampa Bay Buccaneers (1-5)
Buffalo Bills (4-3) @ New York Jets (1-6)
Chicago Bears (3-4) @ New England Patriots (5-2)
Seattle Seahawks (3-3) @ Carolina Panthers (3-3-1)
Miami Dolphins (3-3) @ Jacksonville Jaguars (1-6)
Baltimore Ravens (5-2) @ Cincinnati Bengals (3-2-1)
Houston Texans (3-4) @ Tennessee Titans (2-5)
St. Louis Rams (2-4) @ Kansas City Chiefs (3-3)

Zondag 21:05
Philadelphia Eagles (5-1) @ Arizona Cardinals (5-1)

Zondag 21:25
Indianapolis Colts (5-2) @ Pittsburgh Steelers (4-3)
Oakland Raiders (0-6) @ Cleveland Browns (3-3)

Maandag 01:30 (Sunday Night Football)
Green Bay Packers (5-2) @ New Orleans Saints (2-4)

Dinsdag 01:30 (Monday Night Football)
Washington Redskins (2-5) @ Dallas Cowboys (6-1)

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen