TNF Preview: New York Giants @ Washington Redskins

Door

Washington Redskins v New York Giants
Wat er nog aan schort bij de Washington Redskins is winnen, maar de aanval begint steeds beter te draaien. Quarterback Kirk Cousins, de vervanger van de eerder dit seizoen zwaar geblesseerd geraakte Robert Griffin III, noteerde samen met zijn collega-aanvallers afgelopen weekend 511 yards in de spannende ontmoeting met NFC East rivaal Philadelphia. Ook de wedstijd van komende nacht is een ontmoeting binnen de divisie en ook met de New York Giants hebben de Redskins rivaliteit. Thursday Night Football is tijdens speelronde vier neergestreken in Prince George’s County, Maryland voor Giants @ Redksins op FedEx Field.

Puike cijfers
Beide teams staan op een teleurstellend record van 1-2, al lijken de Giants het meest in de winning mood. New York versloeg zondag de toen nog ongeslagen Houston Texans met 30-17 en konden eindelijk eens juichen. Running back Rashad Jenning noteerde 176 yards én een touchdown, terwijl ook tight end Daniel Fells en wide receiver Victor Cruz in positieve zin bepalend waren in de end zone. Het betekende ook voor Eli Manning een groot succes. De omstreden aanvalsleider van de Giants grossierde vorig seizoen en de eerste twee speelrondes in blunders en fouten, maar leverde afgelopen weekend een aantal ballen keurig af voor zespunters. De Giants noteerden zelf in defensief opzicht drie intercepties op Texans QB Ryan Fitzpatrick. Niet alles ging goed en er werd nog steeds her en der dom omgespeeld met de bal, maar er leken zich tekenen van herstel af te tekenen bij de New York ‘Football’ Giants.

Chemie
De Redskins hadden het een stuk lastiger in een uitwedstrijd tegen de Philadelphia Eagles. In een duel dat bol stond van spanning en irritaties, werden hoge cijfers genoteerd, maar een zege leverde het niet op (37-34). Cousins gooide voor 427 yards en drie touchdowns, waaronder een 81-yard touchdown pass op ex-Philadelphia ster DeSean Jackson. Pierre Garcon ving voor 138 yards en noteerde ook een zespunter. Er lijkt een mooie chemie te ontstaan tussen Cousins en zijn receivers. En die was er tussen Griffin en zijn teamgenoten al een tijdje niet meer. De ‘Skins hadden de wedstrijd best kunnen winnen, maar daarvoor leek Cousins nog net niet genoeg ingespeeld. De debuterende hoofdcoach Jay Gruden mag echter blij zijn met zo’n goede backup en zal de goede lijn willen doortrekken naar de belangrijke divisiewedstrijd van komende nacht.

Strijd
Washington Redskins v Philadelphia EaglesDe Redskins kwamen dit weekend niet ongeschonden uit de strijd. Cornerback DeAngelo Hall (achillespees) en safety Duke Ihenacho (gebroken voet) keren dit seizoen niet meer terug op het veld en pass rusher Brian Orakpo (middelvinger), defensive lineman Jason Hatcher (hamstring) en guard Shawn Lauvao (knie) maken nu onderdeel uit van een blessurelijst van zeventien spelers. Orakpo, misschien wel de belangrijkste verdediger van het team, zal waarschijnlijk spelen maar onderkent dat zijn team een probleem heeft: “We verliezen jongens links en rechts. Football is een hard spelletje.” Dat hebben we duidelijk kunnen zien tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend, waarin defensive tackle Chris Baker na een verwoestende blindside block op Eagles QB Nick Foles het veld onmiddellijk moest verlaten. Hij mag van de NFL wonderbaarlijk genoeg wel spelen. Troy Vincent, NFL’s executive vice president of football operations, gaf een verklaring aan de Washington Post:

“Baker deed helemaal niets verkeerd bij die hit. Wanneer je de regels erop naslaat deed hij niets illegaals. Je kunt wellicht stellen dat het een makkelijke en lage actie was en je zou ook kunnen discussiëren of het onder unsportsmanlike conduct valt. Maar wanneer je de regels kent en de play bekijkt, werd hij niet tegen het hoofd geraakt. Hij werd ook niet in de nek geraakt. We hebben er serieus naar gekeken. Ik heb er serieus naar gekeken.”

Oorlog
Er is dus besloten en we gaan ons vannacht wéér opmaken voor een nieuwe NFC East oorlog. De Redskins zijn zeer verzwakt en dus ligt er een kans voor de Giants om een tweede overwinning op rij te behalen. De Giants kijken uit naar de wedstrijd, Washington had graag nog wat dagen rust willen hebben. Toch zullen ze er moeten staan en het zou van grote mentaliteit getuigen wanneer ze tot het einde mee kunnen doen voor een overwinning. Giants @ Redskins is zoals eerder gememoreerd Thursday Night Football en dus is de kick-off om 02:25. De wedstrijd is live te zien wanneer je een abonnement hebt op Fox Sports of GamePass.

Ps: Vergeet niet om de Football Pool voor 23:59 uur in te vullen!

Foto’s: Getty Images
Citaat: Washington Post

Ook leuk om te lezen