TNF Preview: Dallas Cowboys @ Chicago Bears

Door

Dallas Cowboys v Chicago Bears
Voor de Dallas Cowboys is de uitwedstrijd tegen de Bears in Chicago wellicht een fijne onderbreking van het tweeluik met NFC East rivaal Philadelphia. Het team van Tony Romo verloor vorige week op Thanksgiving de strijd om de eerste plaats in de divisie van de Eagles. Ook de Bears waren vorige week donderdag actief en hadden het zwaar te verduren op de populairste feestdag van Amerika.

Tiebreaker
De 33-10 nederlaag tegen Philadelphia zorgde er niet alleen voor dat de (8-4) Cowboys de koppositie in de divisie kwijtraakten, maar heeft ook directe gevolgen voor een eventuele wildcard. Met een wedstrijd achterstand op de Eagles staat Dallas gelijk met Seattle en Detroit voor de twee wildcard spots, maar bezit het niet de tiebreaker. Volgende week zondag (14 december) staat dus het nu al cruciale bezoekje aan Philadelphia op het schema, maar een eventueel verlies in Chicago kan ook al desastreuze gevolgen hebben voor het team dat toch lang op weg leek naar een succesvol seizoen. “De focus ligt nu op Chicago,” aldus hoofdcoach Jason Garrett. “We moeten leren van de Eagles game, bouwen op de goede dingen, en de slechte corrigeren.” Helaas voor Garrett had ‘het slechte’ de overhand over ‘het goede’. De Cowboys werden voor de derde maal op rij thuis verslagen. Zo noteerde het team slechts 93 rushing yards. Hoewel NFL rushing leader De Marco Murray’s 1427 yards 381 meer zijn dan zijn meest naaste belager (Le’Veon Bell – Steelers) noteerde hij vorige week donderdag een season-low 73 en één touchdown. QB Romo gooide voor 199 yards, maar geen enkele touchdown, twee intercepties en kreeg vier sacks te verduren. Defensief gezien werden een season-high 464 yards toegestaan, waarvan 256 over de grond. Garrett heeft dus nogal wat de corrigeren.

League-best
Wellicht kan de uitwedstrijd in Chicago wat lucht creëren voor de Cowboys. Het team kan voor het eerst sinds 2007 op een 6-0 record in uitwedstrijden komen. Romo gooide buiten Arlington al twaalf touchdowns, en maar één van zijn in totaal acht intercepties. Daarnaast heeft hij een league-best 122.0 passer rating in uitwedstrijden. Vorig jaar speelden de Cowboys ook in Chicago en werd met 45-28 verloren, terwijl de thuisploeg toen met backup quarterback Josh McCown speelde. Op dat moment stond de Bears defensie laatste in de league met gemiddeld 161.4 toegestane rushing yards. Dat gaat dit jaar in ieder geval wel beter. De unit staat nu tiende met 105.5. Vorig jaar wist Chicago’s Matt Forte nog voor 102 yards te rennen en ving hij bovendien zeven passes voor 73 en een touchdown. Een soortgelijke prestatie is niet onmogelijk, gezien de droevige defensie die Dallas ons vorige week voorschotelde. Forte is achter Murray (1770) en Bell (1689) de nummer drie in de league met 1478 yards from scrimmage. In de verloren uitwedstrijd tegen de Detroit Lions (34-17) was zijn rol echter marginaal met een career-low vijf rushing attempts die uitmondden in zes yards. De coaches kozen tegen de Lions vooral voor korte passes en screen plays. Omdat er weinig meer op het spel staat zouden ze er slim aan doen de bal wat meer over de grond te bewegen.

Falen
Chicago Bears v Cleveland BrownsChicago won zijn laatste twee thuiswedstrijden, maar weet maar niet genoeg punten op het bord te zetten. Coach Marc Trestman (foto) staat bekend als een ‘aanvallende’ coach, maar gemiddeld worden 6.7 punten minder gepakt ten opzichte van de 27.8 in 2013, wat de op twee na meest scorende aanval in de league was. De (5-7) Bears moeten het wellicht doen zonder de geblesseerde ervaren kicker Robbie Gould. Voor de zekerheid werd placekicker Jay Feely aangetrokken. Hij zwerft al sinds 2001 door de NFL. De Bears maken zo goed als geen kans meer op play-offs en dat is het vierde jaar op rij dat het seizoen in december ten einde komt. De Cowboys falen al net zo hard en zagen we voor het laatst in 2009 terug in het naseizoen. Van de twee teams die vanavond tegenover elkaar staan is Dallas echter de grootste kanshebber om er dit jaar wel bij te zitten. Met de uitwedstrijd tegen de Eagles in het vooruitzicht mag er vannacht eigenlijk niet verloren worden. Dan is de divisietitel wel heel ver weg en hebben de Cowboys niets meer in eigen hand.

Kick-off van Cowboys @ Bears is rond de klok van 02:25 en het duel is live te zien op Fox Sports 2, voorafgegaan door de NFL Pregame Show om 02:00.

Overige wedstrijden van speelronde veertien:

Zondag 19:00
Pittsburgh Steelers (7-5) @ Cincinnati Bengals (8-3-1) Live op Fox Sports 4
St. Louis Rams (5-7) @ Washington Redskins (3-9)
New York Giants (3-9) @ Tennessee Titans (2-10)
Carolina Panthers (3-8-1) @ New Orleans Saints (5-7)
New York Jets (2-10) @ Minnesota Vikings (5-7)
Baltimore Ravens (7-5) @ Miami Dolphins (7-5)
Indianapolis Colts (8-4) @ Cleveland Browns (7-5)
Tampa Bay Buccaneers (2-10) @ Detroit Lions (8-4)
Houston Texans (6-6) @ Jacksonville Jaguars (2-10)

Zondag 22:05
Buffalo Bills (7-5) @ Denver Broncos (9-3)
Kansas City Chiefs (7-5) @ Arizona Cardinals (9-3)

Zondag 22:25
Seattle Seahawks (8-4) @ Philadelphia Eagles (9-3) Live op Fox Sports 4
San Francisco 49ers (7-5) @ Oakland Raiders (1-11)

Maandag 02:30
New England Patriots (9-3) @ San Diego Chargers (8-4) Live op Fox Sports 2

Dinsdag 02:30
Atlanta Falcons (5-7) @ Green Bay Packers (9-3) Live op Fox Sports 2

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen