TNF Preview: Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals

Door

Cincinnati-Bengals-live-stream-football-game

Het is hemelsbreed maar zo’n 360 kilometer, de teams werden door dezelfde persoon opgericht en dragen allebei oranje tenues, maar in de NFL kan het verschil niet groter zijn. De ongeslagen Cincinnati Bengals (7-0) ontvangen vannacht de kwakkelende Cleveland Browns (2-6) in de Battle of Ohio. 

We hebben de negende speelronde bereikt en in het overzicht hieronder kun je zien hoe beide teams op de belangrijkste statistieken scoren.

Screen Shot 2015-11-04 at 21.54.50

Sterrenensemble

Het mag geen verrassing zijn dat de Bengals de topfavoriet zijn om vannacht de achtste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Cincy haalt meer offensive yards, krijgt minder yards en punten tegen en scoren gemiddeld een touchdown meer dan hun concurrent uit Cleveland. Headcoach Marvin Lewis werkt al een aantal jaren met een groeiend sterrenensemble en stevent nu af op een directe plaats in de play-offs, in plaats van een vervloekte wildcard.

De huidige succesreeks is grotendeels toe te wijzen aan de aanval die, op een paar spelers na, ‘lights out’ is. Center Russell Bodine en OT Andre Smith (out, wordt vervangen door Eric Winston) vallen tegen, maar de rest is in vorm.

CIN OFF

Zoals je mag verwachten zijn springen Andy Dalton en zijn favoriete target, A.J. Green, boven de rest uit. Maar ook tight end Tyler Eifert beleeft een break out seizoen. De 25-jarige speler, die het gehele afgelopen seizoen uit de roulatie was wegens een blessure, ving al 32 ballen voor 381 yards en zes touchdowns. Dankzij een sterk spelende offensive line kan ook het running back-duo van Jeremy Hill en Giovani Bernard meer dan prima cijfers overleggen.

Kansloos

Zijn de Browns dan bij voorbaat al kansloos en is de uitwedstrijd in Cincinnati gedoemd om te mislukken? Vorig jaar namen de twee ploegen het ook tegen elkaar op in de TNF match-up en toen gingen de Browns met een eclatante 24-3-zege aan de haal. De defensie van de Browns is taai, maar het is vooral het gebrek aan scorend vermogen dat de Browns opbreekt. En zelfs tegen de verdediging van Cincinnati, waar nog wat vraagtekens staan, kan dat de ploeg uit Cleveland fataal worden. We pakken de defensie van de Bengals er even bij.

CIN DEF

Achter left end Carlos Dunlap staat nog een groot vraagteken en ook het ontbreken van Rey Maualuga, die wij hebben vervangen door Vincent Rey, zou een redelijke aderlating voor de Bengals zijn. Dunlap vormt samen met Geno Atkins een constant gevaar voor quarterbacks en de O-line van de tegenstander. A.J. Hawk, de linebacker die overkwam van de Green Bay Packers lijkt wel over zijn top hene te zijn en ook cornerback Dre Kirkpatrick laat geregeld wat steken vallen, die de overige DB’s op moeten pakken.

Johnny Football

Mocht het inderdaad zo zijn dat Dunlap niet speelt, dan zal de aanval van de Cleveland Browns een kleine zucht van verlichting slaken. Met name quarterback Johnny Manziel, die weer eens zijn opwachting mag maken in de NFL als vervanger van de geblesseerde Josh McCown. Manziel heeft een slechte herinnering aan de Bengals, want vorig jaar bij zijn debuut als starter, ging hij genadeloos hard onderuit. Toen verloren de Browns met 30-0.

CLV OFF

Of dat dit keer weer gaat gebeuren, moeten we nog gaan zien. De aanval van de Browns zal een goede dag moeten hebben om als winnaar uit de strijd te gaan komen, zelfs al missen de Bengals Dunlap en Maualuga. Manziel moet keuzes gaan maken en zal moeten gooien naar of tight end Gary Barnidge of receiver Travis Benjamin, die over het algemeen nog de beste cijfers neerzetten.

De defensie van de Browns houdt zich, in tegenstelling tot de verwachtingen voor het seizoen, redelijk staande. De Browns zijn niet meer het lachertje van de divisie met een Zwitserse gatenkaas als defensie en hebben bewezen het (top)ploegen als de Denver Broncos en de Arizona Cardinals bijzonder moeilijk te kunnen maken. Het slechte nieuws voor de Browns is dat een paar bepalende spelers op de verdediging niet in actie kunnen komen. Cornerback Joe Haden heeft ondanks een matig seizoen altijd aardige cijfers neergezet in de match-ups met A.J. Green, maar mist, evenals Donte Whitner, de wedstrijd vanwege een hersenschudding.

Het ziet er op het eerste gezicht dus rooskleuriger uit voor de Bengals dan voor de Browns, die echter vast zullen houden aan het idee dat zij vorig jaar, op 6 november, in Cincinnati als winnaar van het veld stapten. Maar als je kijkt naar de vorm waarin de Bengals nu verkeren, dan komt die achtste overwinning voor Marvin Lewis, Andy Dalton en A.J. Green toch wel heel dichtbij.

Ook leuk om te lezen