TNF preview: Cleveland Browns @ Baltimore Ravens

Door

In de vierde week van het NFL-seizoen staat op Thursday Night Football de wedstrijd tussen de AFC North divisierivalen Baltimore Ravens en de Cleveland Browns op het programma.

Hoewel zowel de Browns als de Ravens in divisiegenoot Pittsburgh Steelers de echte aartsrivaal zien, is deze confrontatie toch ook niet vrij van emoties en geschiedenis.

Modell
In 1996 verhuisden de Browns op voorspraak van de toenmalige eigenaar, de onlangs overleden Art Modell, van Cleveland naar Baltimore waarmee de Ravens werden geboren. De naam ‘Browns’ en de tenues bleven in Cleveland achter voor een enkele jaren later nieuw op te zetten NFL-franchise, de huidige Cleveland Browns. Deze omstreden relocation heeft in Cleveland veel kwaad bloed gezet en veel Browns-fans zijn dit ‘verraad’ nog steeds niet vergeten.

Ravens favoriet
Gezien de prestaties van beide teams dit seizoen is dit een wedstrijd die de Ravens simpelweg moeten winnen. In Baltimore zijn de mannen van Ball So Hard University zo goed als onverslaanbaar, zoals vorige week de New England Patriots in de slotseconden nog aan den lijve ondervonden.

Met een record van 2-1 en de Super Bowl-aspiraties van de Ravens is deze wedstrijd voor Baltimore simpelweg een must win. Ravens quarterback Joe Flacco speelt dit seizoen vooralsnog sterk, maar hij is erg wisselvallig en hij kan een goede serie zomaar afwisselen met een pover optreden. De alom gevreesde defense van de Ravens speelt dit seizoen wat minder goed, in de afgelopen drie wedstrijden mocht de tegenstander gemiddeld 23 punten scoren.

Browns
De Cleveland Browns hebben momenteel heel andere zorgen dan het wel of niet halen van de Super Bowl. De formatie won dit seizoen nog geen wedstrijd en ze zullen alle zeilen bij moeten zetten om niet als vierde en laatste te eindigen in de sterke AFC North. Rookie quarterback Brandon Weeden heeft dit seizoen nog niet echt kunnen imponeren en de talentvolle running back Trent Richardson heeft ook nog niet laten zien wat hij in huis heeft.

De Browns kunnen weinig vertrouwen putten uit de in het verleden gespeelde wedstrijden tegen de Ravens. De afgelopen acht onderlinge confrontaties gingen allen verloren, de laatste overwinning dateert alweer van november 2007, toen de Browns met 33-30 te sterk waren. Het head-to-head record is met 19-7 ook in Baltimore’s voordeel.

Lucky Len pick, door Lennart Beishuizen:

Cleveland Browns (+12) @ Baltimore Ravens (-12)
Weet je wat: de Ravens D is niet meer zo ontzettend dominant als de vorige jaren. En de Browns, zijn, hoewel 0-3, bij tijd en wijlen toch goed genoeg geweest om de score een beetje close te houden. Ik ga voor de underdog! Browns (+12)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen