TNF: Brady dirigeert Patriots naar 7-0

Door

Miami Dolphins v New England Patriots

De New England Patriots blijven in de race om een perfect seizoen na de 7-36 overwinning op de Miami Dolphins. Tijdens Thursday Night Football hadden de dolfijnen geen schijn van kans tegen een Brady op MVP-niveau.

Consecutive field goals
Vanaf de allereerste drive was het al raak voor de Patriots. Quarterback Tom Brady vond Rob Gronkowski en de tight end overbrugde 47 yards voor een touchdown. In het tweede kwart zorgde een verkeerde snap van de Miami Dolphins voor een safety, waardoor de Pats een voorsprong van negen punten opbouwden.

Voor het einde van de eerste helft schopte Steven Gostkowski een field goal over 52 yards binnen de palen, waarmee de kicker op gelijke hoogte komt met Adam Vinatieri qua aantal consecutive field goals (25 stuks).

In het derde kwart kwamen de Dolphins van de gehate nul af. Een touchdown van spelverdeler Ryan Tannehill naar Lamar Miller zette een 7-19 tussenstand neer. Het zorgde niet voor vrolijke gezichten, want in dat derde kwart moest defensive end Cameron Wake het veld verlaten met een achilles-blessure. Maar daarna was het all Patriots. Eerst verbrak kicker Gostkowski het record van Vinatieri met een field goal van 36 yards. Daarna gooide Brady tweemaal een touchdown naar Julian Edelman, waardoor de eindstand 7-36 op het scorebord kwam.

Perfecte 16-0
Voor Miami was betekende de nederlaag het eerste verlies van interim-coach Dan Campbell, die het roer overnam na het ontslag van Joe Philbin. In de AFC East staan de Dolphins met 3-4 onderaan, terwijl de Patriots onbedreigd op de divisietitel afstevenen.


De Patriots kunnen ook met een schuin oog naar het 2007-seizoen kijken, waarin de ploeg uit Foxborough een perfect regulier seizoen afwerkte. En als leider Brady (26/38, 356 yards, 4 TD’s) dit niveau weet vast te houden, is dat zeker mogelijk.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Wietze Willem 5 jaar ago

    UPDATE: Cameron Wake (MIA) z’n seizoen is voorbij met een gescheurde achilles…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen