TNF: Rams winnen, mogelijk laatste duel in St. Louis

Door

Arizona Cardinals v St. Louis Rams

Wie naar de statistieken van de wedstrijd tussen de St. Louis Rams en de Tampa Bay Buccaneers kijkt, ziet precies het beeld wat vooraf verwacht werd. Een sterke rush defense van Tampa Bay die minder dan 100 yards toestonden, een sterke offense game met 363 passing yards van Jameis Winston en 30 first downs voor de Buccaneers tegenover 16 van de thuisploeg. Op Thursday Night Football bleken statistieken echter niet allesbepalend, de Rams waren een stuk efficiënter dan de bezoekers, eindstand 31-23. Het was mogelijk het laatste thuisduel voor de Rams in het Edward Jones Dome, eigenaar Stan Kroenke (rechts op de foto met hoofdcoach Jeff Fischer) wil het team naar Los Angeles verhuizen.

Bliksemstart voor de Rams
De basis voor de vierde opeenvolgende zege van de Rams (nu 6-8) tegen de Buccaneers (ook 6-8) werd gelegd in het eerste kwart. Tavon Austin zette het eerste balbezit na de aftrap om in een zespunter. Nadat de defensie van St. Louis, met een uitstekende Aaron Donald, slechts een field goal had toegestaan, sloeg het team van Jeff Fischer opnieuw toe met een 60 yard touchdown pass van Case Keenum naar Kenny Britt.

In het tweede en derde kwart konden de Rams verder uitlopen door touchdowns van Todd Gurley en opnieuw Austin, daarna kwam de zege niet meer in gevaar.

Buccaneers te laat op stoom
Door de goede start van de gastheren liep de ploeg van Tampa Bay continu achter de feiten aan. Het leidde tot onzorgvuldig en ondoordacht spel bij de Buccaneers die in de eerste drie kwarten geen touchdown drive wisten te produceren. Pas in het laatste kwart zetten de Buccaneers nog 17 punten op het bord met touchdowns van Luke Stocker en Austin Seferian-Jenkins. Too little, too late voor Tampa Bay.

Duel tussen de rookies
Het duel tussen de Rams en de Buccaneers was ook het veelbesproken duel tussen rookies Todd Gurley en Jameis Winston. Gurley startte prima met een paar goede rushes in de eerste drive, die leidde tot de touchdown van Austin. Daarna werd Gurley wat beter aan banden gelegd door de Buccaneers, maar hij vocht zich nog wel naar een 3-yards touchdown in het tweede kwart. Met die play doorbrak hij, als derde eerstejaars running back ooit bij de Rams, de 1000 yards-grens. Tot grote tevredenheid van zijn werkgever.

Quarterback Jameis Winston werd pas wakker in het vierde kwart met twee touchdown passes, daarna voorkwam een interception van Trumaine Johnson de mogelijkheid op een spectaculaire comeback. Winston kwam wel voor het eerst tot meer dan 300 passing yards  en brak het ‘Bucs”-record voor meeste touchdown passes door een nieuwkomer. In Tampa Bay zullen ze opnieuw genoeg hebben gezien om de komende jaren het team om Winston heen te bouwen. De toekomst ziet er voor beide rookies goed uit.

Mogelijk laatste duel in St. Louis 
De overwinning op de Buccaneers zou voor St. Louis wel eens het afscheid kunnen betekenen van de Rams. Eigenaar Stan Kroenke wil de ploeg naar Los Angeles verhuizen. De fans zien, mede door deze overwinning, de Rams volgend jaar in ieder geval graag weer terug in de Edward Jones Dome.

Foto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen