Titans kiezen voor Gray als defensive coordinator

Door

De Tennessee Titans hebben Jerry Gray aangenomen als nieuwe defensive coördinator. Vorig seizoen was hij defensive back coach bij de Seattle Seahawks en een maand terug werd hij nog aangenomen door de universiteit van Texas om de defensive backs te coachen.

,,Het was me duidelijk dat hij goed zou passen bij ons, hij kent het systeem en het soort spelers die we op ons roster hebben,” zei head coach Mike Munchak. ,Het is een goeie leraar en een goede mens, en ik denk dat de spelers goed zullen omgaan met zijn stijl.” Hij wordt bij de Titans de opvolger van Chuck Cecil, die in in januari was ontslagen.

Gray speelde negen seizoenen in de NFL, bij de Los Angeles Rams, Houston Oilers en Tampa Bay Buccaneers. Hij haalde vier maal de Pro Bowl. In 1997 startte zijn coachingcarrière bij de Tennessee Oilers, toen Muchak er net offensive line coach werd. Later was hij nog defensive coördinator bij de Buffalo Bills en defensive back coach bij de Washington Redskins en Seattle Seahawks.

Een maand geleden had hij nog zijn woord gegeven aan de Universiteit van Texas om daar de assistent te worden van headcoach Mack Brown. ,,Daarom is deze beslissing ook erg lastig,” gaf Gray zondag toe. ,,Maar ik weet ook dat de juiste beslissing nu neem. Deze kans wil ik met beide handen aanpakken.”

Over zijn relatie met Mike Munchak is hij ook duidelijk: ,,Ik ken Mike al jaren, en als hij coacht zoals hij speelde zullen we in goeie vorm zijn. Hij heeft heel veel succes in alles wat hij doet.” Dit is de tweede coach die wordt aangenomen sinds Munchak head coach is, eerder werd Bruce Matthews aangenomen als nieuwe offensive line coach.

Foto: readthehorn.com

Ook leuk om te lezen