Titans gaan verder zonder Young

Door

De Tennessee Titans zullen voor het volgende seizoen op zoek moeten naar een nieuwe quaterback. Dat maakte Titans-eigenaar Bud Adams woensdagavond bekend.

Vince Young, de huidige quaterback, zal volgend seizoen niet meer op het roster terug te vinden zijn. ,,Ik had liever gehad dat we deze beslissing niet hadden moeten nemen, maar ik denk dat dit het beste is voor het team,” stelde Adams.

Young werd tijdens de draft in 2006 als derde gekozen door de Titans.’YV’ werd tijdens zijn debuutseizoen gelijk verkozen tot ‘NFL Rookie of the year’.

Het afgelopen seizoen lag hij echter geregeld overhoop met headcoach Jeff Fisher. Het dieptepunt in de relatie tussen beide heren was het duel van de Titans tegen de Washington Redskins op 21 november. Young raakte geblesseerde gedurende het duel en moest het veld tijdelijk verlaten. Later in de wedstrijd wilde de -jarige quaterback terugkeren, maar Fisher besloot hem niet meer in te zetten. Dit incident escaleerde na de wedstrijd, toen Young gedurende Fisher’s nabespreking woedend de kleedkamer verliet. Twee dagen later verklaarde de headcoach dat Young niet welkom was op het trainingscomplex.

Uiteindelijk miste de quaterback de rest van het seizoen vanwege een duimblessure. Van deze blessure mag hij nog wel revalideren bij de Titans, verklaarde general manager Mike Reinfeldt. De Titans mogen gezien de NFL regels Young niet voor 7 februari op straat zetten.

De grote vraag is tevens of Fisher zelf wel terugkeert in het nieuwe seizoen. ,,We zijn nog volop in bespreking daarover,” liet de headcoach woensdag weten. Het is een ingewikkeld verhaal, maar ik ben er van overtuigd dat we de juiste beslissingen zullen gaan nemen.” Fisher heeft nog eenjarig contract lopen ter waarde van zo’n 4,5 miljoen dollar. De Titans misten dit seizoen de play-offs en eindigden het seizoen met een 6-10 record.

Foto: femalefan.com

1 Reactie
  1. Joep 10 jaar ago

    Waar denken jullie dat ie naartoe gaat? ik las Miami en dat lijkt me wel een goede fit voor hem.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen