Titans benoemen Matthews tot offensive line coach

Door

De Tennessee Titans zijn druk bezig met het invullen van alle coaches voor het komende seizoen. Een positie is sinds woensdag ingevuld, want de kersverse headcoach Mike Munchak heeft voor de positie van offensive line zijn vriend en voormalig teamgenoot Bruce Matthews aangesteld.

,,Het was een kans die je maar een keer in je leven voorbij komt,” verklaarde een dolblije Matthews. ,,Het is een unieke mogelijkheid om samen te werken met Mike. Ik weet zeker dat hij het hier goed gaat doen en wil daarom hier graag deel van uitmaken. Het was een aanbod dat ik niet kon weigeren.” Matthews neemt de positie over van Munchak, die na het vertrek van Jeff Fisher de nieuwe headcoach is van de Titans.

De laatste twee jaar was Matthews de offensive assistent bij de Houston Texans. Een van de spelers die hij het komende seizoen onder zijn hoede zal krijgen is zijn zoon Kevin. Die werd in december toegevoegd aan de selectie van de Titans, nadat hij het gehele seizoen al deel had uitgemaakt van het trainingsteam.

De 49-jarige Matthews werd als speler gekozen in de eerste ronde van de NFL draft in 1983 door de toenmalige Houston Oilers. Hij bleef daar 19 seizoenen en werd in die tijd 14 keer uitgekozen voor de Pro Bowl. Sinds 2007 is hij lid van de Hall of Fame.

Foto: betyudidntknow.blogspot.com

Ook leuk om te lezen