Tigers, Yankees in slotinning naar winst

Door


De Detroit Tigers en de New York Yankees hebben zondag het beste voor het laatst bewaard. In hun wedstrijden tegen respectievelijk de Oakland Athletics en de Baltimore Orioles sloegen beide ploegen in de negende inning toe, waardoor zij allebei als winnaar van het veld wisten te stappen.

Tigers hebben nog één overwinning nodig

Nadat de Tigers op zaterdag de eerste wedstrijd al wisten te winnen dankzij hun haast ongenaakbare ace Justin Verlander gingen ze gisteren in Detroit ook met Game 2 aan de haal. Na een spannende wedstrijd, waarin drie keer een achterstand moest worden goedgemaakt, pakte de thuisploeg in de negende inning de zege dankzij een sacrifice fly van Don Kelly.

De Tigers nemen dankzij deze overwinning een 2-0 voorsprong in de serie en gaan nu naar Oakland waar zij genoeg hebben aan één overwinning om de ALDS in hun voordeel te beslissen. “De volgende wedstrijd is dinsdag en dan is het gewoon een nieuwe dag,” aldus Tigers-pitcher Doug Fister, die een solide start kende zondag met acht strikeouts en twee verdiende punten tegen in zeven innings. “We zitten goed in ons vel en daar gaat het om. We hebben in eigen huis in ieder geval goede zaken gedaan.”

Yankees scoren vijf runs in de negende inning

Na een rain delay van bijna twee-en-een-half uur vond vannacht voor het eerst sinds 1997 weer een playoff-wedstrijd plaats in Baltimore. De Orioles hadden zich via een zege op de Texas Rangers in het Wild Card duel eindelijk weer eens voor het naseizoen geplaatst en kregen de steun van een uitzinnig thuispubliek.

Toch waren het de bezoekende Yankees die in de eerste inning een voorsprong namen, via een RBI double van Ichiro Suzuki. In de derde inning namen de Orioles het heft in handen dankzij een two-run single van Nate McLouth, maar deze voorsprong was van korte duur want in het vierde bedrijf sloeg Mark Teixeira alweer de gelijkmakende run over de thuisplaat.

Net als in Detroit volgde ook hier de beslissing in de negende inning, al waren het nu de bezoekers die toesloegen. Mede dankzij een leadoff homerun van Russell Martin wisten de Yankees vijf keer te scoren en daarmee werd de uitoverwinning veiliggesteld. David Robertson zorgde uiteindelijk voor de laatste uit, nadat starter CC Sabathia de thuisploeg in 8 2/3 innings op twee runs en acht hits had gehouden.

Het tweede duel in deze serie vindt vannacht om 2.00 Nederlandse tijd in Baltimore plaats.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen