Tigers trekken stand weer gelijk

Door

Division Series - Oakland Athletics v Detroit Tigers - Game FourDe Detroit Tigers wonnen gisteren in eigen huis de vierde wedstrijd in de ALCS tegen de Boston Red Sox en brachten daarmee de stand op 2-2. De zege van de thuisploeg kwam tot stand via een tweede inning waarin vijf keer werd gescoord en wederom een sterke startende werper.

0alcs150In de vorige wedstrijden tussen de Tigers en de Red Sox was het werpen van de startende werpers al van hoog niveau en in de vierde wedstrijd trokken de Tigers in de persoon van Doug Fister deze lijn door. De startende werper van de bezoekers, Jake Peavy, bleef echter achter met zijn prestaties, net als in zijn eerdere optredens tijdens de postseason.

Peavy kwam in de tweede inning in de problemen toen hij deze opende met een single en twee vrije lopen. De vierde slagman ging wel uit, maar daarna gaf hij Austin Jackson vier wijd, waardoor Victor Martinez vanaf het derde honk kon scoren. Voormalig Red Sox-speler Jose Iglesias sloeg vervolgens via een groundout Jhonny Peralta over de thuisplaat, waarna Torii Hunter (twee) en Miguel Cabrera nog eens drie punten binnensloeg voor een 5-0 tussenstand.

De problemen van Peavy gingen verder in de vijfde inning, die Omar Infante opende met een ground-rule double. Toen die vervolgens kon scoren na een single van Jackson, kon de pitcher van de bezoekers gaan pitchen. Zijn vervanger Brandon Workman stond vervolgens nog één RBI-single toe aan Cabrera die daarna ook nog het volgende deed.

Cabreraspeed_medium

Fister
Aan de andere kant hield Fister de slagploeg van de Red Sox aardig in bedwang. De pitcher stond dan wel acht hits toe, maar deze waren zo verspreid dat de bezoekers pas in de zesde inning tot scoren wisten te komen. Na hits van Mike Napoli en Daniel Nava was het uiteindelijk Jarrod Saltalamacchia die met de derde achtereenvolgende single zijn ploeg op het scorebord bracht.

Na deze inning werd Fister gewisseld en was het aan de bullpen van de Tigers om de ruime voorsprong over de streep te trekken. Dit lukte, al moesten de relievers nog wel twee punten toestaan aan de Red Sox na een RBI-double van Shane Victorino in de zevende inning en een triple van Jacoby Ellsbury in de negende, waarmee hij Xander Bogaerts over de thuisplaat sloeg en dus voor de 7-3 einduitslag zorgde.

De vijfde wedstrijd in de ALCS staat voor vandaag op het programma. Om 2.00 uur Nederlandse tijd neemt Anibal Sanchez het in Detroit op tegen Jon Lester.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen