Tigers sturen Galarraga in trade naar Diamondbacks

Door

De Detroit Tigers hebben dinsdag Armando Galarraga in een trade naar de Arizona Diamondbacks gestuurd. In ruil voor Galarraga kregen zij minor league pitchers Kevin Eichhorn en Ryan Robowski.

In Galarraga voegen de Diamondbacks een startende werper toe aan een groep van zeven pitchers die zullen strijden om vijf plekken in de starting rotation. Joe Saunders, Daniel Hudson en Ian Kennedy lijken daarbij al de eerste drie plekken in beslag genomen te hebben. Zach Duke, die overkwam in een trade met de Pirates, Galarraga en veteranen Aaron Heilman en Micah Owings vechten in Spring Training om de laatste twee beschikbare plaatsen.

Galarraga, die in 2007 debuteerde bij de Texas Rangers, kende zijn beste seizoen in 2008 toen hij voor de Tigers 13-7 ging met een ERA van 3.73. Het leverde hem de vierde plaats op in de stemming van Rookie of the Year. In de seizoenen daarna viel hij vanwege blessures tegen. Galarraga’s career record is 23-26 met een ERA van 4.58. Hij hoopt dat een stap naar de iets meer pitchervriendelijke National League hem zal helpen om terug te keren naar de vorm die hij in 2008 vertoonde.

De Venezolaan kennen de meeste honkbalfans overigens vooral vanwege het voorval in de wedstrijd tegen de Cleveland Indians van afgelopen seizoen. Galarraga was bezig met een perfect game. Met twee uit in de 9e inning sloeg Jason Donald een rollertje naar eerste honkman Miguel Cabrera, die de bal fielde en naar Galarraga tosste die het eerste honk overnam. Iedereen zag meteen dat Donald uit was, een perfect game dus! Niet dus… Scheidsrechter Jim Joyce, al jaren een van de beste umpires in de MLB, gaf Donald safe en zo viel een droom in duigen.

Joyce verklaarde na de wedstrijd met tranen in zijn ogen een fout gemaakt te hebben en Galarraga kreeg erg veel positieve reacties voor de manier waarop hij met de teleurstelling omging. Hij bleef erg rustig en vergaf de scheidsrechter direct. Hij zal voor altijd de geschiedenis ingaan als de man die net geen perfect game gooide.

Foto: morningjournal.com

Ook leuk om te lezen