Tigers schakelen Yankees uit

Door

De New York Yankees hadden voorafgaand aan de beslissende game 5 alles in eigen hand. In het eigen Yankee Stadium kon de ploeg van Joe Girardi het zelf afmaken, maar de Yanks slaagden daar niet in. De Detroit Tigers bleven met alle mogelijke moeite overeind en trokken uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind.

Hierdoor schakelden de Tigers de Yankees uit en gaan door naar de ALCS, waar ze het zaterdagavond opnemen in de eerste wedstrijd tegen de Texas Rangers.

Het was een historische zege voor de ploeg van manager Jim Leyland. Voor de eerste keer sinds 1968 wisten de Tigers namelijk een ‘do-or-die’ wedstrijd in winst om te zetten.

,,Dat we hier in New York het beslissende punt weten te maken, tegen zo’n sterke ploeg, is natuurlijk fantastisch. Ik zal deze wedstrijd nooit meer vergeten,” liet Leyland weten na afloop.

De Yanks hadden sinds 1926 niet meer een beslissende thuiswedstrijd met slechts een run verschil verloren en daarmee kwam de klap extra hard aan. ,,Het is echt ongelofelijk. We hebben vandaag de kansen gehad, maar niet gepakt. Ik heb vooraf nooit rekening gehouden dat dit wel eens het einde van het seizoen kon zijn,” stelde Yankees-captain Derek Jeter.

Detroit kwam flitsend uit de startblokken dankzij een vroege 2-0 voorsprong. Don Kelly en Doug Fister scoorden achter elkaar met een homerun. Miguel Cabrera scoorde in de vijfde inning het derde punt, voordat Robinson Cano in diezelfde inning via een homerun wat wist terug te doen via een homerun.

Op het moment dat Jeter in de zevende inning voor de 3-2 zorgde, geloofden alle supporters in een goede afloop. De honken werden diverse malen goed bezet, alleen een extra punt werd niet meer gescoord.

,,Details,details,details. Daar draaide het vanavond allemaal om. We hebben het zelf laten liggen,” vond een teleurgestelde Girardi.

Vrijdagavond valt de beslissing bij de confrontaties tussen St. Louis Cardinals en Philadelphia Phillies en Arizona Diamondbacks en Milwaukee Brewers.

Lees later vandaag op SportAmerika een uitgebreide voorbeschouwing op die wedstrijden.

Foto: darchicago.tumblr.com

 

Ook leuk om te lezen