Tigers één overwinning verwijderd van World Series

Door

De spelers van de Detroit Tigers staan met één been in de World Series. De ploeg van manager Jim Leyland was dinsdag in het eigen Comerica Park met 2-1 te sterk voor de New York Yankees en bracht daarmee de stand in de best-of-seven serie op 3-0.

Detroit kwam in de vierde inning op voorsprong na een homerun van Delmon Young. Miguel Cabrera bracht een inning later het tweede punt over de thuisplaat met een double. Eduardo Nunez deed in de slotfase nog wat terug voor de Yankees met een homerun.

Bijzondere reeks startende pitchers Detroit

De score van Nunez doorbrak een bijzondere reeks van de startende werpers van de Tigers. De rotatie gooide 30 1/3 puntloze innings in de play-offs en verbeterde daarmee het record van 29 puntloze innings van de startende werpers van de Oakland A’s in 1974. De slagploeg van de Yankees zit in een zogeheten ‘slump’. In de serie met Detroit slaan ze gezamenlijk .182 van het veld en .200 in de play-offs.

Justin Verlander gooide opnieuw een sterke wedstrijd voor Detroit. Hij kwam slechts twee outs te kort voor een complete wedstrijd. Verlander was in zijn laatste start wel goed voor een complete wedstrijd tegen Oakland A’s. De meest waardevolle speler van vorig jaar domineert in de play-offs.

In drie postseason wedstrijden heeft hij slechts tien honkslagen en twee runs tegen gekregen tegenover 25 strikeouts, 0.62 WHIP, 0.74 ERA en slagmannen slaan slechts een mager .122 tegen hem. Het vierde duel staat woensdagavond op het programma in Detroit.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen