Tigers, Cards winnen divisie, no-hitter Zimmermann

Door

Minnesota Twins v Detroit Tigers

Zo knotsgek als in 2011 werd het niet, maar toch stond de slotdag van het reguliere seizoen in de Major League bol van het spektakel. De Detroit Tigers en de St. Louis Cardinals veroverden respectievelijk de AL en NL Central-divisie, de Oakland Athletics die, na een zwakke tweede seizoenshelft, zich alsnog plaatsten voor de play-offs, de teleurstelling bij de Seattle Mariners, de allerlaatste slagbeurt van Derek Jeter en de eerste no-hitter in de geschiedenis van de Washington Nationals.

Postseason 2014 start dinsdag met de AL Wild Card Game:

ByqB3MGCcAAw-zB

De Tigers boekten alweer de vierde divisietitel op rij dankzij een 3-0 overwinning op de Minnesota Twins. David Price gaf zijn ploeg alles en gooide 7 1/3 shutout innings met acht strikeouts en slechts vier honkslagen tegen. De Baltimore Orioles wachten nu in de ALDS, terwijl de Kansas City Royals (6-4 zege op de Chicago White Sox) genoegen moeten nemen met de AL Wild Card Game.

Leading-Off
Nog voor de wedstrijd tegen de Arizona Diamondbacks mochten de St. Louis Cardinals zichzelf divisiekampioen noemen. De Pittsburgh Pirates verzuimden een tiebreaker uit het vuur te slepen door met 4-1 te verliezen bij de Cincinnati Reds. Johnny Cueto, vorig jaar in de play-offs tegen de Pirates de schlemiel, gaf slechts één run op over acht innings en brak zelf in de achtste inning een gelijke stand open met een RBI-single.

Feest dus bij de Cardinals.

Three Strikes
* De A’s moesten er tot de laatste speelronde voor knokken, maar dat maakte het feestje er niet minder om. Oakland gaat voor het derde jaar op rij naar de play-offs dankzij een 4-0 overwinning op de Texas Rangers. Sonny Gray gooide één van zijn beste wedstrijden van het seizoen: 9 IP, 6 H, 0 R, 0 ER, 5 SO.

* En dat is dus slecht nieuws voor de Seattle Mariners die in de laatste speelronde net buiten de boot vallen. Voor eigen publiek werden wel de Los Angeles Angels met 4-1 verslagen en verliet Felix Hernandez onder luid applaus het veld.

* Net als vorig jaar een no-hitter in de laatste speelronde. Jordan Zimmermann van de Washington Nationals kreeg in de 1-0 overwinning op de Miami Marlins geen enkele honkslag tegen. En, zoals zo vaak, gaat niet één no-no gepaard zonder een fantastische vangbal van een outfielder. Steven Souza Jr. Wow!

Seventh Inning Stretch
Met een RBI-single kwam er een eind aan de loopbaan van Derek Jeter. De korte stop van de New York Yankees ontving een staande ovatie van de Boston Red Sox-fans en ook voor aanvang van het duel werd de vijfvoudig kampioen in het zonnetje gezet. Een overzicht van de ceremonie:

De vrouw van Red Sox-starter Joe Kelly wint het internet:

Hunter Pence. Motivational speaker van beroep.

Going Dutch
* Jonathan Schoop sloeg een homerun tegen de Blue Jays. De tweede honkman eindigt het seizoen met 16 HR’s, 45 RBI’s en een .209/.244/.354 slashline.

* Roger Bernadina sloot zijn seizoen af door 2-uit-2 te gaan met vier RBI’s.

* Didi Gregorius ging 0-uit-3 tegen de Cardinals. De korte stop van de Diamondbacks eindigt het seizoen met 6 HR’s, 27 RBI’s en een .226/.290/.363 slashline.

Overige wedstrijden
Tampa Bay Rays @ Cleveland Indians 2-7
Baltimore Orioles @ Toronto Blue Jays 1-0
Houston Astros @ New York Mets 3-8
New York Yankees @ Boston Red Sox 9-5
Atlanta Braves @ Philadelphia Phillies 2-1
Chicago Cubs @ Milwaukee Brewers 5-2
San Diego Padres @ San Francisco Giants 3-9
Colorado Rockies @ Los Angeles Dodgers 5-10
St. Louis Cardinals @ Arizona Diamondbacks 1-0

Eindstand
Naamloos

Groen = play-offs

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen