Thunder winnen 12e op rij, Knicks verslaan Nets

Door

1recap13 Heat eenvoudig langs Minnesota, Bulls verslaan Celtics

Oklahoma City Thunder @ Atlanta Hawks 100 – 92

OKC verlengt hun winstreak naar twaalf wedstrijden. Ook de Atlanta Hawks worden opgerold en zo is het afwachten geblazen wie als eerste verliest, de Thunder of de Los Angeles Clippers. Ook deze wedstrijd gaf ons wat we inmiddels gewend zijn bij wedstrijden van de Thunder. Westbrook speelt op een opvallend constant hoog niveau en zorgt met zijn atletische spel voor veel goede plays en highlights. En daarbij speelt Durant op een nóg hoger niveau en domineert wedstrijden als een echte MVP.

De Hawks maakten het tegen het einde van het derde kwart en het begin van het vierde kwart nog even spannend, maar toen nam KD weer over. Hij scoorde 18 punten in het vierde kwart om te eindigen met een seizoensrecord van 41 punten. Westbrook voegde daar 27 punten aan toe. Op die manier scoort het doldwaze duo 68 van de 100 punten voor Oklahoma City. Bij Atlanta was de score iets meer verdeeld over het gehele team. Jeff Teague scoorde er de meeste met 19, Josh Smith noteerde 17 punten en 12 rebounds.

Brooklyn Nets @ New York Knicks 86 – 100

De New York Knicks pakken het minimale voordeel in de saga over het beste team van New York. Door de 100 – 86 winst staan de Knicks nu 2-1 voor in onderlinge wedstrijden. Zodoende kunnen de Brooklyn Nets in het reguliere seizoen alleen nog maar gelijk maken qua wedstrijden. Carmelo Anthony was terug bij de Knicks na het missen van twee wedstrijden vanwege een pijnlijke enkel. Hij scoorde 31 punten en was daarmee direct belangrijk voor zijn Knicks. ‘Melo werd voornamelijk bijgestaan door JR Smith met 19 punten en Tyson Chandler met 16 en twaalf rebounds. Bij de Nets was niemand in staat op te staan en z’n team bij de hand te nemen. Joe Johnson scoorde 17 punten en Deron Williams voegde daar 16 punten en 10 assists aan toe.

Detroit Pistons @ Toronto Raptors 91 – 97

De Toronto Raptors weten in eigen huis te winnen van mede-laagvlieger Detroit. En dat hadden ze vooral te danken aan hun goed spelende backcourt. Jose Calderon is bij afwezigheid van Kyle Lowry de startende pointguard en liet 17 assists noteren. Zijn maatje naast hem, Demar DeRozan, werd topscorer bij de Raptors met 23 punten. Bij de Pistons lag het verlies in ieder geval niet aan Greg Monroe. De jonge center/power forward speelde een uitstekende wedstrijd met 35 punten en 10 rebounds. Hoewel hij nog jong is en een mooie toekomst voor zich heeft, liet hij maar weer eens zien dat die toekomst er nu al is eigenlijk.

Washington Wizards @ Orlando Magic 83 – 90

De volgende wedstrijd in de kelder van de NBA is die tussen de Washington Wizards en de Orlando Magic. En het slechtst van de twee bleek, zoals wel vaker dit seizoen, Washington. Een hoogstaande wedstrijd was het dan ook niet. Bankspelers Nene van de Wizards en JJ Redick van de Magic speelden de hoofdrollen. Nene scoorde 20 punten en Redick lachte het laatst met 17 punten, maar wel een overwinning op zak.

Utah Jazz @ Indiana Pacers 84 – 104

Misschien wel de saaiste wedstrijd van de avond speelde zich af in Indiana. De Pacers winnen thuis met 20 punten verschil van de Utah Jazz. Laatstgenoemde kon totaal geen potten breken. Derrick Favors scoorde nog wel 16 puntjes, maar het waren de Pacers die alles goed deden en met een uitgebalanceerde aanval de overwinning naar zich toe konden trekken. Green (21), Hill (20) en George (20 en 11 rebounds) zorgden voor een groot deel van de 104 punten. Opvallend detail: als de Pacers 100 punten of meer scoren winnen ze de wedstrijd. Dat is tot nu toe vier keer het geval geweest namelijk.

Cleveland Cavaliers @ Boston Celtics 91 – 103

Ervaring wint het van jong talent, dat is waar de wedstrijd tussen de Celtics en de Cavs op neer kwam. Paul Pierce werd de grote man met 40 punten. Ook Rajon Rondo speelde een puike pot met 20 punten en 8 assists. Aan de andere kant probeerde ‘Dark Knight’ Kyrie Irving nog wel iets, maar kon de nederlaag uiteindelijk niet voorkomen. De tweedejaars pointguard eindigde met 22 punten.

Ook leuk om te lezen