Thunder met Westbrook bezorgen Suns eerste nederlaag

Door

Phoenix Suns v Oklahoma City ThunderDe fans uit Oklahoma werden vooraf een moeilijke seizoenstart beloofd. Sterspeler Russell Westbrook zou volgens diverse media misschien wel tot de kerst moeten missen door een knieblessure. Het thuispubliek en de rest van de wereld waren dan ook blij verrast dat de atletische point guard gisteren terugkeerde op het veld. Westbrook begon nog wat stroef met drie turnovers in het eerste kwart, maar was daarna explosief als vanouds in de wedstrijd tegen de Phoenix Suns, die met 103-96 werd gewonnen.

Westbrook was goed voor 21 punten en zeven assists, terwijl Kevin Durant zichtbaar genoot van het spelen met zijn vaste partner in crime. KD noteerde een double-double met 33 punten en tien rebounds. De Suns, die de eerste twee wedstrijden van het seizoen wonnen, gaven goed tegenstand en moesten pas in vierde kwart capituleren. Eric Bledsoe speelde opnieuw een sterke wedstrijd, waarin hij 26 punten scoorde en veertien assists uitdeelde. Goran Dragic moest het veld vroegtijdig verlaten met een enkelblessure.

819519823

Tip-off
De Minnesota Timberwolves schitterden in Madison Square Garden, waar de New York Knicks met 109-100 werd verslagen. Na het eerste kwart bedroeg het gat al 21 punten in het voordeel van Wolves. Grote man, letterlijk en figuurlijk, was wederom Kevin Love. De power forward scoorde 34 punten en greep vijftien rebounds en liet dat Spike Lee niet onopgemerkt voorbij gaan.

heyspike

De andere Kevin had ook geen slechte avond met 30 punten. Kevin Martin dus, die het volgende had te zeggen na afloop: “Niemand in het team is bezig met individuele prijzen. We kijken naar het grote plaatje en dat is het halen van de play-offs.” Het is voor het eerst sinds 2001/2002 dat de ploeg uit Minnesota zijn eerste drie duels wint.

Three-Point Play

  • De Miami Heat versloegen in eigen huis de Washington Wizards. De Big Three waren zeer productief door allen 20+ punten te scoren. De Heat maakten zo een einde aan verliezende reeks van twee duels.
  • De Los Angeles Lakers lieten bijna een voorsprong van zeventien punten glippen tegen de Atlanta Hawks, maar Pau Gasol (zestien punten, elf rebounds) raakte de beslissende vrije worpen met nog 5.2 seconden op de klok. Een driepuntschot van Kyle Korver werd vervolgens geblokt door de Spanjaard.
  • Bij de Pistons maakte Brandon Jennings zijn debuut in de overwinning tegen de Boston Celtics. De point guard is hersteld van een gebroken kaak. Tot het vierde kwart speelde hij met een masker. Zonder de gezichtbescherming ging het een stuk beter en in het slotkwart noteerde hij acht punten, drie assists en drie steals.

Stat of the Night
Rick Adelman weet zijn team scherper dan elk ander de team de kleedkamer uit te krijgen. De Timberwolves sloegen voor de derde maal op een rij toe in het eerste kwart. Na de Magic (elf punten) en Thunder (vijftien punten), bedroeg het verschil tegen de Knicks zelfs 21 punten.

The Paint
Victor Oladipo heeft gevoel voor stijl. In het duel met de Brooklyn Nets kreeg hij het publiek op de banken met een spectaculaire 360 dunk en een spinmove om je vinger bij af te likken. OladipOOOH!

oladipOHHHHH_medium

oladipospin_medium

Boxscore
Boston Celtics (0-3) @ Detroit Pistons (2-1) 77-87
Washington Wizards (0-3) @ Miami Heat (2-2) 93 -103
Brooklyn Nets (1-2) @ Orlando Magic (2-2) 86 – 107
Phoenix Suns (2-1) @ Oklahoma City Thunder (2-1) 96 – 103
Minnesota Timberwolves (3-0) @ New York Knicks (1-2) 109 – 100
Atlanta Hawks (1-2) @ Los Angeles Lakers (2-2) 103 – 105

Ook leuk om te lezen